Cruises — 18 februari 2008

Cruises worden steeds meer betaalbaar voor de gewone man en bijgevolg wordt het aanbod ook steeds groter. Hier vind je alvast enkele tips om je ideale cruise uit te kiezen.

Waar wil je naartoe?

Beslis eerst waar je naartoe wilt gaan en pas daarna met welke cruisemaatschappij je wilt gaan. Het aanbod is de laatste jaren erg uitgebreid, waardoor er ook nieuwe en minder voor de hand liggende bestemmingen zijn bijgekomen. Zuid-Amerika en Azië doen het bijvoorbeeld steeds beter.

Wanneer wil je gaan?

In het laagseizoen ga je sneller aanbiedingen vinden dan in het hoogseizoen. Soms is het zelfs aangenamer te reizen bij mild weer dan dat je onder de bloedhete zon ligt te puffen. Als je op een cruise gaat die populair is bij gezinnen, kies dan een periode uit die midden in het schooljaar valt. Het is dan vaak minder druk en je krijgt bovendien betere aanbiedingen.

Met welke cruisemaatschappij wil je varen?

Kies de maatschappij uit die het best bij jouw persoonlijkheid past. Zeker als je voor de eerste keer op cruise gaat, kan de keuze van de maatschappij allesbepalend zijn. Op sommige cruises krijg je bijvoorbeeld dress codes opgelegd of moet je op een vast uur gaan eten. Sommige maatschappijen zijn kindvriendelijker dan andere. Andere cruises zijn dan weer meer gericht op jongeren.

Hoeveel mag het kosten?

De prijs van de cruise is meer dan alleen de prijs van de kamer voor het aantal dagen dat je op zee zult zijn. Reken ook de verplaatsingskosten naar de haven vanwaar je gaat vertrekken mee en van de haven waar je aankomt mee. Tijdens de cruise zul je ook nog drank moeten kopen, tenzij de cruise all-inclusive is. Ook tijdens de uitstapjes op land zul je nog zelf dingen moeten betalen.

Vraag raad aan een expert

Als je zelf echt niet weet welke cruise je moet kiezen, is het een aanrader je cruise te boeken via een reisagent. Of bezoek op internet eens wat forums zodat je kunt zien of andere reizigers tevreden waren over de cruise die jij wilt kiezen.

Gerelateerde berichten

admin