Citytrip Praag — 18 februari 2008

Praag is al enkele jaren in opkomst als citytrip, maar vandaag populairder dan ooit tevoren. Praag is de bestemming bij uitstek voor wie van kunst, cultuur en geschiedenis houdt.
Praag, hoofdstad van Tsjechië, gelegen aan de Moldau, wordt ook wel eens de ‘stad van de duizend torens’ of de ‘gouden stad’ genoemd. Bruggen, kathedralen en kerken, de stad staat er echt vol mee. Praag kun je gerust het grootste openluchtmuseum ter wereld noemen.

Wat is er te zien?

Debelangrijkste bezienswaardigheid van Praag is zonder twijfel de Praagse burcht, het grootste oude paleizencomplex ter wereld. De Praagse burcht bestaat uit paleizen, pleinen, binnenplaatsen en de schitterende Sint-Vituskathedraal. De gebouwen torenen hoog boven de stad uit. Vanuit de burcht word je getrakteerd op een schitterend uitzicht over de stad. In de buurt van de burcht ligt het pittoreske Gouden Straatje met de veelkleurige huisjes die vroeger aan ambachtslieden toebehoorden.

De Karelsbrug is een ander belangrijk symbool van Praag. Deze 520 meter lange brug is de oudste van de 15 bruggen die de ene oever van de Moldau met de andere verbinden. Aan weerszijden van de brug staan verschillende monumentale beeldengroepen.

Twee bekende stadsdelen van Praag zijn de Nové Mesto en de Staré Mesto, de nieuwe en de oude stad. De nieuwe stad is ook niet echt ‘nieuw’ meer, ze is ontstaan in de 14de eeuw. Het centrum van de Nové Mesto wordt gevormd door het Wenceslasplein, het beroemdste plein van de stad met tal van winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden.

In de Staré Mesto zul je de meeste toeristen tegenkomen. Hier staat onder meer het oude stadhuis van Praag met zijn prachtige astronomische klok, een echte topattractie. Om het uur opent de klok zich en komt er een parade van bewegende beeldjes die Jezus en zijn apostelen voorstellen voorbij.

Josefov, de oude Joodse wijk van Praag, is een andere populaire buurt. Deze wijk is vooral bekend om zijn prachtig bewaarde historische synagogen, uniek in de wereld.

Culinair

Praag is de hemel op aarde als het gaat om lekker eten en drinken! Tsjechië staat bekend om zijn uitstekende bieren, die bovendien uiterst goedkoop zijn. Bier krijg je er doorgaans geserveerd in glazen van een halve liter. In de oude stad zul je op iedere straathoek wel hotdogs of glühwein kunnen kopen, een echte aanrader voor wanneer het iets kouder

Ook uit eten gaan is verrassend goedkoop. De traditionele Tsjechische keuken bestaat vooral uit vleesgerechten. Zeker niet te versmaden, maar wel vrij zwaar.In de oude stad zul je op iedere straathoek wel hotdogs of glühwein kunnen kopen, een echte aanrader voor wanneer het iets kouder is.

Wie niet houdt van de Tsjechische keuken, kan in Praag terecht in een van de vele internationale restaurantjes.

Winkelen

Praag staat niet echt bekend als winkelstad, maar dat betekent niet dat de stad op dit vlak niets te bieden heeft. De prijzen in de kledingwinkels zijn er nog steeds iets goedkoper dan bij ons. Souvenirs die erg in trek zijn bij toeristen, zijn Boheems glas en marionetten. Ook voor antiek is Praag absoluut de place to be.

Uitgaan

Goedkoop bier, discotheken en clubs waarin verschillende muziekgenres gedraaid worden, theater, muziek, bioscopen … Praag kent een bruisend en veelzijdig nachtleven! Uitgaan is er bovendien vrij goedkoop.

Gerelateerde berichten

admin