Citytrip Praag — 23 augustus 2011
Heerlijk uit eten in Praag

Als je van lekker eten en drinken houdt, ben je in Praag aan het juiste adres. De nationale drank is er het pilsbier, maar ook de nationale keuken met zijn traditionele gerechten kan er erg lekker zijn. Daarnaast zijn er tal van restaurants die de internationale keuken serveren. Bovendien is uit eten gaan in Praag nog steeds erg betaalbaar.

De Tsjechische keuken is vooral erg voedzaam met veel vleesgerechten. Groenten zijn er minder in vertegenwoordigd. De gerechten kunnen erg lekker zijn, dus probeer het zeker eens uit.

Maar ook als je liever Italiaans, Indisch, Chinees, Thais, Frans of een andere internationale keuken eet, zal je in Praag vast en zeker iets naar je gading vinden. Op restaurant gaan is in Praag over het algemeen erg goedkoop, maar natuurlijk heb je ook hier een brede waaier aan eetgelegenheden: van goedkope eethuisjes tot gastronomische toprestaurants die natuurlijk iets meer kosten.

De nationale Tsjechische drank is bier, en dat wordt dus ook in hoofdstad Praag veelvuldig gedronken. Bier is er spotgoedkoop, dus profiteer ervan! ‘Pivo’ is Tsjechisch voor bier. Populaire bieren zijn onder andere Grambinus, Budvar, Staropramen en Pilsner Urquell.

Gerelateerde berichten

Leen