Citytrip Praag — 23 augustus 2011
Een citytrip naar gouden stad Praag

Praag, de Tsjechische hoofdstad, is een citytrip van formaat. Deze ‘gouden stad’ heeft een lang en rijk verleden, waarvan monumentale bouwwerken als de Praagse Burcht en de Karelsbrug de stille getuigen  zijn.  Tijdens een verblijf in Praag zal je je niet gauw vervelen. Naast de vele boeiende bezienswaardigheden, is het nachtleven er immers ook geweldig.

De Gouden Stad of de Stad van de Honderd Torens, twee bijnamen die aan Praag gegeven worden. Als je de stad bezoekt, zul je trouwens al snel weten waarom. De stad heeft in de loop van de geschiedenis een heuse gouden periode gekend. De gebouwen die in die periode opgetrokken bleven, hebben de tand des tijds bovendien goed doorstaan, waardoor de stad nog steeds een groot openluchtmuseum is.

Wie Praag bezoekt, kan niet  om de Praagse Burcht heen. Dit is een van de grootste gesloten paleizencomplexen, ter wereld. Je vindt er onder andere de magnifieke Sint-Vituskathedraal. Een ander symbool van Praag is de Karelsbrug met zijn 42 heiligenbeelden. Praag telt ook tal van musea.

Ook ’s nachts is Praag een levendige stad. Er zijn honderden bars en cafés waar je terecht kan voor een Tsjechisch biertje  of een ander drankje en waar je vaak tot in de vroege uurtjes kan doorzakken. Bovendien is Praag erg betaalbaar. De prijzen op restaurant zullen er bijvoorbeeld slechts zelden de pan uitswingen.

Weer in Praag

Praag ligt in de warmste regio van Tsjechië. De kans is dus erg groot dat je er zonnig weer aantreft tijdens je citytrip. In de zomer kan de temperatuur er zelfs stijgen tot 30°C en meer. In de winter wordt het er echter vrij koud. De temperaturen zakken er dan een aantal graden onder het nulpunt. Vaak valt er dan ook een dik pak sneeuw. Praag kent het hele jaar door wel wat regen, bereid je hier dus zeker voldoende op voor.

Bezienswaardigheden in Praag

In feite kan je Praag beschouwen als een groot openluchtmuseum. De historische gebouwen uit de gouden periode in deze stad zijn in perfecte staat bewaard, zo bijvoorbeeld de Praagse Burcht, een van de grootste paleizencomplexen ter wereld. In de Praagse burcht vind je enkele prachtige gebouwen terug, waaronder de indrukwekkende Sint-Vituskathedraal. Een andere symbool dat meteen aan Praag doet denken is de monumentale Karelsbrug, met zijn heiligenbeelden aan weerszijden.  De stad heeft ook een verschillende interessante musea.

Gerelateerde berichten

Leen