Citytrip Parijs — 16 mei 2008

Parijs is op zijn best in de lente, ondanks het risico op regen. In de winter vinden er in de Franse hoofdstad dan weer tal van culturele activiteiten plaats. In de zomer is het weer vaak heet en broeierig, waardoor je minder energie hebt om iets te doen. De Parisiens zelf vluchten dan naar de kust in het westen en het zuiden. Veel restauranthouders sluiten hun deuren een tijdje en trekken erop uit. Toch is dat de laatste jaren aan het veranderen.

Feestdagen

Rond Quatorze Juillet (14 juli), de Franse nationale feestdag, en in de eindejaarsperiode kan het erg druk worden in Parijs. Wil je de stad in deze periodes bezoeken, boek dan op voorhand al een kamer.

Weer

Het Parijse bekken ligt in het midden tussen Bretagne en de Elzas en wordt door beide klimaten beïnvloed. In de Île de France-regio valt jaarlijks de minste hoeveelheid neerslag van heel Frankrijk. Maar het weer is erg grillig. Zowel in de lente als in de herfst of zomer kun je plots in een bui terechtkomen. De gemiddelde temperatuur voor januari bedraagt 12°C, voor juli 19°C. In de winter kunnen de temperaturen tot onder het nulpunt zakken, in de zomer kunnen ze stijgen tot meer dan 30°C.

Gerelateerde berichten

admin