Citytrip Parijs — 20 mei 2008

Drie dagen Parijs is eigenlijk veel te weinig om de hele stad te zien, maar je zult er wel een idee van krijgen waarom zoveel mensen de stad echt fantastisch vinden. Voor de eerste keer in Parijs? Dan vind je hier alvast enkele tips om je drie dagen in Parijs te plannen.

Dag 1

Ga op de eerste dag naar boven en geniet van het schitterende uitzicht over deze miljoenenstad. Je kunt de Eiffeltoren beklimmen, maar ook op de Tour Montparnasse, het dak van de Notre-Dame of het dak van de Galéries Lafayette word je getrakteerd op een mooi uitzicht over Parijs. Beklim dan de trappen van Montmartre, maak een wandeling door de authentieke buurt, bewonder de Sacré-Coeur en sluit je dag er af op een terrasje.

Dag 2

Parijs is een van de Europese hoofdsteden op het gebied van kunst. Besteed de tweede dag volledig aan museumbezoeken. Breng een bezoekje aan het mooie Musée d’Orsay met zijn vele impressionistische werken, het Louvre, een van de grootste musea ter wereld of het Centre Pompidou, het museum voor moderne kunst. Houd er rekening mee dat je in deze musea echt uren kunt ronddolen. Daarnaast telt Parijs nog tal van kleinere, maar minstens even boeiende kunstmusea, zoals het Musée Rodin en het Musée Picasso.

Dag 3

Breng de laatste dag een bezoek aan het enorme kerkhof Cimetière du Père-Lachaise. Wandel zeker eens het Palais Garnier binnen, de oude opera van Parijs en neem ook een kijkje bij de Opéra Bastille, de nieuwe opera. Maak daarna een wandeling door Le Marais, een van de meest trendy wijken van Parijs. Pauzeer zeker even bij het Place des Vosges, het oudste plein van de stad.

Gerelateerde berichten

admin