Citytrip Parijs — 29 mei 2008

De Champs-Elysées, Montmartre, het Louvre, de Notre-Dame, iedereen heeft er wel al van gehoord of is er een of zelfs meerdere keren geweest. Ben je het allemaal een beetje beu geraakt en wil je wel eens iets anders zien? Geen probleem, want Parijs heeft een groot aantal verborgen pareltjes waar de toeristen niet zo gauw komen. de Parisiens zelf daarentegen, die weten wel waarheen!

Canal Saint-Martin

Het Canal Saint-Martin is een kanaal dat in de Seine uitmondt. Met zijn voetgangersbruggen die gracieus over het kanaal buigen, is deze buurt vooral bekend voor zijn combinatie van een natuurlijke en stedelijke omgeving. Bezoek deze buurt om rond te wandelen, te picknicken, te winkelen en rond te fietsen.

Rue Montorgeuil

In het centrum van de stad, vlakbij de kathedraal Saint-Eustache en het Centre Pompidou, ligt een geplaveide voetgangersbuurt met als belangrijkste straat de Rue Montorgeuil. Als een van de oudste straten van Parijs, is de Rue Montorgeuil een bruisende buurt met uitstekende voedselmarktjes, banketbakkerijen en een mix van hippe en klassieke bars, cafés en restaurants. De impressionistische schilder Claude Monet schilderde de straat in 1878.

La Butte aux Cailles

Genesteld tussen Montparnasse en Chinatown op de linkeroever van de Seine ligt een heuvelachtige buurt verstopt met smalle, kronkelende straatjes en prachtige art nouveau-panden. La Butte aux Cailles is een van de best bewaarde geheimen van Parijs, en gelukkig maar. Het is een van de enige Parijse buurten die nog niet overrompeld is door winkelketens. Een van de leukste buurten om rustig rond te kuieren, samen te eten en te drinken.

Gerelateerde berichten

admin