Citytrip Parijs — 29 mei 2008

Parijs heeft een reputatie als ‘stad van de liefde’, en volkomen terecht! Koppels die op zoek zijn naar romantiek, zijn in deze stad met haar schitterende parken en tuinen, adembenemende panorama’s en klasserestaurants zeker op hun plaats. Plan je een romantische citytrip met je geliefde? Dan kun je hier alvast enkele ideeën opdoen.

Avondwandeling in de stad

Het is gratis, gemakkelijk en erg romantisch. Een avondwandeling in een van de meest romantische buurten van de lichtstad is gegarandeerd een succes. Een paar ideetjes? De buurt rond het Louvre en de Tuilerieën, een van de mooiste tuinen is beslist de moeite waard. Ook de buurt Le Marais leent zich uitstekend voor een romantische wandeling. Loop zeker eens langs het Place des Vosges, het oudste plein van Parijs, en de Rue de Turenne. En niet te vergeten, de authentieke buurt Montmartre, waar de romantiek altijd in de lucht hangt.

Een romantisch dinertje

Parijs is een van de culinaire hoofdsteden van Europa. Het ligt vol met toprestaurants, waarvan er veel een unieke romantische sfeer hebben. Probeer in de drukke toeristische periodes zeker op tijd te reserveren. En dan kan je etentje zeker niet meer stuk!

Opera, theater en andere shows

Parijs staat wereldwijd bekend om zijn uitstekende aanbod podiumkunsten. Parijs is de stad voor een romantische nacht vol muziek of theater. Ook voor wie geen Frans spreekt zijn er meer dan genoeg mogelijkheden.

Tips: Voor opera trek je best naar de indrukwekkende Opéra Garnier of de opmerkelijke Opéra Bastille. Voor theater kun je op veel verschillende plaatsen terecht, maar aanraders zijn toch La Comédie Française (gekostumeerde klassiekers) en het Théatre du Chatelet. Cabaretliefhebbers kunnen natuurlijk niet om het wereldberoemde Moulin Rouge en Le Lido heen.

Boottochtje

Niets zo idyllisch als samen over de Seine varen. Boottochtjes zijn een fantastische manier om de stad op een andere manier te leren kennen. Wie een boottochtje te gewoon vindt, kan altijd kiezen voor de originelere aanpak, een tochtje door de ondergrondse Parijse catacomben bijvoorbeeld.

Bekijk samen een oude film

Voor geliefden met een passie voor oude films is Parijs de ideale stad om een filmpje mee te pikken. Vereer een van de schitterende oude bioscopen van Parijs met een bezoekje en laat je helemaal onderdompelen!

Parken en tuinen

Op je romantische citytrip naar Parijs mag een wandeling door een van de Parijse parken en tuinen natuurlijk niet ontbreken. Een paar tuinen in klassieke, formele stijl zijn de Jardin du Luxembourg, de Jardin des Tuileries en het park van Versailles (op 40 minuten van Parijs). is de romantische stijl meer je ding, zak dan af naar het park Buttes-Chaumont, Parc Montsouris, Parc de Vicennes of het Bois de Boulogne. Moderne parken zijn het Parc André Citroen, het Parc de la Villette en de Promenade Plantee.

Gerelateerde berichten

admin