Citytrip Parijs — 18 juni 2008

Parijs in mei… Eén van de mooiste beelden die iemand zich kan voorstellen. De bomen staan in volle bloei. De stad bruist van nieuw leven na de lange wintermaanden. Terrassen trekken vol en toeristen stromen de stad binnen. Ondanks de drukte is Parijs in mei een aanrader voor iedereen zowel op cultureel als toeristisch gebied.

De maand van de liefde

Waarom zou iemand net in mei naar Parijs willen? Wel, de bomen in de vele parken die de stad rijk is, staan dan in bloei. Dankzij de eerste zonnestralen kan je gezellig op een terras genieten van het weer en de mentaliteit in Parijs. Vergeet natuurlijk de prachtige winkels niet. Het mooiste wat je in deze tijd van het jaar kan doen, is met je geliefde door de straten wandelen en gewoon genieten van Parijs en de heerlijke atmosfeer.

Hoogtepunten in mei

La Nuit des Musées: een avond in mei waarop alle musea in Frankrijk tot 1 uur ’s nachts open blijven. Een ideale aangelegenheid om de prachtige museumstukken in Parijs te gaan bezichtigen. Parijs biedt u de bezoeken aan de musea gratis aan op deze bijzondere nacht.

Les ateliers d’artistes de Belleville:
alle artiesten van dit prachtige kwartier stellen hun mooiste werken tentoon in de maand mei. Iedereen komt aan zijn trekken tijdens deze opendeurdagen. Je kunt er zowel moderne als klassieke kunst bewonderen en krijgt hier een uniek zicht op de Parijse en wereldkunst van vandaag.

Roland Garros:
de Franse open tenniskampioenschappen, vinden van eind mei tot begin juni plaats. Je kan op het Parijse gravel de grootste tenniskampioenen ter wereld gaan bezichtigen. Voor de fans is het een must, maar ook voor anderen is Roland Garros een ongelofelijke ervaring.

Een dikke trui of een korte broek

De temperaturen in Parijs verschillen weinig of niets van de normale Belgische of Nederlandse temperaturen in mei. Voordat je vertrekt, kijk je best even goed naar de weersverwachtingen, zodat je weet welke kleding je precies moet meenemen. Vergeet natuurlijk niet dat in een prachtige stad als Parijs de temperatuur altijd een beetje hoger ligt dan in de rest van de wereld…

Gerelateerde berichten

admin