Citytrip Parijs — 18 juni 2008

Wil je Parijs graag ontdekken op één enkel weekend? Welke plaatsen zijn een must en hoe kan je je tijd het best verdelen? Hieronder vind je een reisroute die je in slechts 48 uur laat proeven van het Parijse stadsleven. Deze reisroute bevat een planning die flexibel is en je tegelijk de belangrijkste en mooiste plekken van Parijs laat zien.

Dag 1: voormiddag

In de voormiddag staat een bezoek aan het Quartier Latin op het programma. Aangeraden is om te beginnen rond 08.00 uur. Het bezoek begint met een stevig ontbijt. In deze wijk van Parijs vind je verschillende prachtige zaken zoals Le Mouffetard of Le Pain Quotidien.

Daarna loop je door de prachtige Rue Mouffetard waarna je het Pantheon en Sorbonne kan bezoeken. Het Pantheon is een prachtig monument vanwaar je de Eiffeltoren al kan zien. De Sorbonne is één van de oudste universiteiten in Europa. Om de voormiddag af te sluiten, raden wij een bezoek aan de Jardin du Luxembourg of het Middeleeuws Museum (Musée Cluny) aan.

Dag 1: namiddag

In de namiddag staan er bezoeken aan de Notre-Dame, het Louvre, Champs-Elysées en de Arc du Triomphe centraal. De Notre-Dame is een wereldberoemde kerk in het midden van de Ile de la Cité. De kerk is een prachtige troef in het centrum van Parijs van Parijs. Hierna bezoek je het Louvre met de mooie piramides en het grote park Les Tuileries. Het is echter niet aan te raden het museum binnen te gaan, dit is immens en kost je meer dan één dag om volledig te bezoeken.

Wanneer je op de Champs-Elysées vertoeft, is het niet moeilijk weg te dromen tussen de grootse winkels en het prachtige scenario. Aan het uiteinde van deze laan staat de machtige Arc du Triomphe. Deze indrukwekkende overwinningsboog kun je bezichtigen. Vanaf het dak heb je een mooi uitzicht op de straten van Parijs.

Dag 1: avond

Je kan vlak voor het avondeten de Eiffeltoren bezoeken. Zo kan je op de top van de Eiffeltoren dineren in het restaurant. Het uitzicht is kortom adembenemend. Enige nadeel is dat het restaurant heel erg duur is, maar de sfeer en het uitstekende eten maken dat meer dan goed. Na het eten kan je de avond romantisch afsluiten met een nachtelijke boottocht op de Seine.

Dag 2: voormiddag

In de voormiddag bezoek je le Marais en Centre Pompidou. In le Marais zie je het Parijs van vroeger: kleine gezellige straatjes met prachtige klassieke gebouwen. Het bulkt er van de kleine winkeltjes en kroegen. Het is niet voor niets een lievelingsplekje van vele kunstenaars.

Het Centre Pompidou is een kunstwerk op zichzelf. Ook rondom het gebouw barst het van de kunst en cultuur. Verschillende straatartiesten werken rondom dit museum voor moderne kunst.

Dag 2: namiddag

’s Namiddags staat een wandeling rondom het Canal Saint-Martin en een bezoek aan Montmartre op de planning. Het Saint-Martinkanaal is een prachtige locatie waar de oevers plaats bieden aan prachtige winkels.
Montmartre is één van de meest romantische wijken van Parijs. Kleine geplaveide straatjes bovenop de heuveltop doorkronkelen deze wijk. De grootste kunstenaars ter wereld, waaronder Dalí en Picasso, deden hier inspiratie voor hun werken op.

Dag 2: avond

Afsluiten doe je met, hoe kan het ook anders, een bezoek aan de Moulin Rouge. Je kan hier voortreffelijk eten en een wervelende show mee pikken.

Gerelateerde berichten

admin