Citytrip Parijs — 18 juni 2008

De lichtstad, de modestad, de stad van de liefde… Parijs heeft vele namen, maar één van zijn bekendste aspecten is Parijs als stad om te shoppen. Dankzij de vele modehuizen, de prachtige etalages en de grote hoeveelheid winkelmogelijkheden, staat Parijs bekend als winkelstad. Maar waar moet je precies zijn om deze prachtige winkels te vinden? Hieronder volgt een rondleiding door de zeven beste shopgebiedenvan Parijs.

Faubourg Saint-Honoré

Dit is de duurste en meest prestigieuze winkelbuurt van Parijs. De Rue Faubour Saint-Honoré is een van de oudste middeleeuwse straten van Parijs. De mooiste kleding- en cosmeticazaken liggen in deze smalle straat naast elkaar. Winkels als Versace, Gucci en Yves Saint Laurent bevinden zich in deze buurt.

Belangrijkste straten: Rue du Faubourg Saint-Honoré, Rue Saint-Honoré, Rue de la Paix, Place Vendôme.
Metro Concorde, Tuileries (Lijn 1), Pyramides (Lijn 7, 14)

Boulevard Haussmann

De Boulevard Haussman is de straat van de Parijse warenhuizen. De belangrijkste daarvan zijn de Galéries Lafayette en Au Printemps. Van juwelen, designerkleding en binnenhuisdecoratie tot het lekkerste wat Parijs op culinair vlak te bieden heeft, je vindt het hier zeker terug. De prachtige ‘grands magasins’ in Belle Epoque-stijl met hun oogstrelende etalages zijn ronduit indrukwekkend en zeker het bezoeken waard.

Belangrijkste straat: Boulevard Haussmann
Metro Havre-Caumartin (Lijn 3 or 9), Opera (Lijn 3, 7, 8), RER Auber (Lijn A)

Le Marais

Deze historische buurt in Parijs is de place to be voor shoppers met oog voor esthetiek. In Le Marais barst het van de antiek- en kunstwinkeltjes, maar je vindt er ook kleding-, juwelen- en souvenirwinkels. Antiek en kunst vind je vooral in de buurt rond het Place des Vosges, juwelen en boetiekjes vooral op de Rue des Francs-Bourgeois en boetieks van aanstormende modetalenten op de Rue des Francs-Bourgeois.

Belangrijkste straten: Rue des Francs-Bourgeois, Place des Vosges, Rue de Turenne, Rue des Rosiers
Metro Saint-Paul (Lijn 1) or Hotel de Ville (Lijn 1, 11)

Avenue Montaigne et Avenue des Champs-Elysées

De Champs-Elysées is ongetwijfeld een van de bekendste winkelstraten ter wereld. De straat met aan zijn uiteinde de prachtige Arc de Triomphe staat in ieders geheugen gegrift. Samen met de Avenue Montaigne is het een van de beste winkelbuurten voor fashionista’s. Van maandag tot en met zondag zijn bijna alle winkels in deze prachtige avenues open. Je vindt er winkels als Louis Vuitton, Chanel en Dior, maar ook ketens als Zara.

Metro Alma Marceau (Lijn 9), Franklin D. Roosevelt (Lijn 1 and 9), George V (Lijn 1), RER A (Charles de Gaulle-Etoile)

Vlooienmarkt van Saint-Ouen

Dit is ’the place to be’ voor mensen die antieke of unieke spulletjes op de kop willen tikken. Deze vlooienmarkt vindt hier al sinds de 19de eeuw plaats. In het uiterste noorden van Parijs gelegen is het een mooie tussenstop voor mensen die graag rondsnuffelen. Kom best op een weekdag, als je de grote menigtes wilt vermijden.

Metro Porte de Clingancourt (Lijn 4) of Garibaldi (Lijn 13)

Saint-Germain-des-Près

Vroeger was dit het hart van het Parijse intellectuele leven. Vandaag is deze wijk bekend om zijn boekenwinkels. Dit stadsgedeelte is nu vooral in trek bij jonge (rijke) mensen. In deze wijk vind je ook leuke kleding- en kookwinkels.

Belangrijkste straten: Blvd. St.-Germain, Rue St. André-des-Arts, Rue de Sèvres
Metro Saint-Germain-des-Près (Lijn 4), Sèvres-Babylone (Lijn 10)

Les Halles et Rue de Rivoli

Eens was dit gebied verloederd. Er werd toen smalend verwezen naar dit gebied als ‘de goot van Parijs’. Het gemeentebestuur besloot de buurt een serieuze opknapbeurt te geven. Tegenwoordig is dit een schoolvoorbeeld van winkelen in de 21ste eeuw. Alle grote winkelketens zijn vertegenwoordigd in dit ondergrondse netwerk van straten en winkels.

Rue de Rivoli, Rue Pierre-Lescot, Rue Etienne Marcel, Rue de Turbigo
Metro Chatelet-Les Halles (Lijn 4, RER A,B)

Parijs heeft een bruisend economisch leven en dat merk je wanneer je door de winkelstraten van deze lichtstad kuiert. De winkelketens volgen elkaar in ijltempo op en de etalages lijken steeds mooier en groter te worden. Kortom, Parijs is en blijft een prachtige plaats om te shoppen.

Gerelateerde berichten

admin