Citytrip Parijs — 19 juni 2008

Een modestad als Parijs kan duur uitvallen voor zij die een dagje erop los winkelen en even niet op hun geld letten. Voor je het weet heb je je hele budget uitgegeven aan één zwart jurkje en heb je niet eens passende schoenen. Hier vind je drie goed bewaarde winkelgeheimen die ervoor zorgen dat je portefeuille niet veel lichter wordt.

Plaats

Zij die al een dagje Parijs achter de rug hebben weten dat de winkels in Parijs verspreid zijn over de verschillende districten van de stad. Waar je iets koopt, kan een grote invloed hebben op de prijs. Wanneer je in het bovendeel van de Boulevard Saint Germain bent kan je best richting Seine gaan, waar alle kunstwinkels zijn. Ga je richting Rue de Buci, dan zal je al snel merken dat de kledingwinkels een pak goedkoper worden.

Wanneer je Saint Germain verlaat, kan je naar Rue de Rennes, richting Montparnasse. Je zal Rue du Four passeren, een dure winkelstraat, maar als je richting metrostation Saint Sulpice gaat, zal je heel wat goedkope winkels voor accessoires vinden.

Solden in Parijs

Niet ver van het Operahuis bevindt zich de Boulevard Haussman, de thuisplek voor alle grote kledingswarenhuizen. Al een eeuw geleden werden Printemps (1865) en Lafayette (1893) hier gebouwd.

Lafayette, vijf verdiepingen vol met kleding, accessoires, parfum, schoenen en juwelen. Je voelt je net in het Mekka van de mode! Zulke grote warenhuizen maken het ook veel makkelijker om te winkelen voor nieuwe kleren, maar echte koopjes zal je slechts hier en daar vinden. Het is pas tegen de solden dat het echt interessant begint te worden. Net zoals bij ons zijn er twee soldenperiodes, eentje voor de zomercollectie en eentje voor de wintercollectie, respectievelijk op het einde van januari en het einde van juni.

Designer Depots

Een van de grootste geheimen in Parijs zijn de zogenaamde Designer Depots. In deze zaken kan je je oude kledingstukken kwijt voor een centje en kan je andere designerkleding kopen voor een spotprijs. Ik hoor je al zeggen, dat is toch gewoon een tweedehandswinkel?

In theorie misschien, maar het grote verschil is dat deze winkels gerund worden door echte modekenners. Ze zullen direct weten wat je goed zal staan en je op tijd waarschuwen als die brede rok beter de brandhoop opkan.

Deze winkels heten dan ook niet voor niks designer depots. Verwacht geen overgrote T-shirts of dikke wintertruien, maar echte designerkleding.

Gerelateerde berichten

admin