Citytrip Parijs — 19 juni 2008

Het uitgaansleven in Parijs is er één van vele gezichten. Terwijl je in Belleville kan genieten met een biertje in de hand zal je bij de Place Vendôme eerder een cocktail bovenhalen. Je kan jezelf gaan mengen onder modebewuste feestgangers of een iets stevigere nacht aangaan, de keuze ligt bij jou. Wij geven je alvast de top van uitgaansbuurten in Parijs.

1.Oberkampf

Dit is zeker één van de meer trendy buurten om uit te gaan in Parijs. Tijdens de jaren ’90 was Oberkampf heel populair, maar die populariteit is over de jaren heen afgenomen wegens de drukte.

Café Charbon (109 Rue Oberkampf): Oud en stijlvol café met grote ruimtes om het volk binnen te trekken.
Cithéa (114 Rue Oberkampf): Ga hierheen als het overal wat druk is en kom terug wat in contact met je soul.
Nouveau Casino (109 Rue Oberkampf): Samen met de Bataclan is dit een favoriet voor concerten.

2. Bastille

Ben je jong en wil je wat? Dan is Bastille the place to be. Bruisend, lawaaierig en vol leven. Het uitgaansleven is hier erg gevarieerd, gaande van typische nachtclubs tot cafés. Spring van de ene tent naar de andere in Rue de de Lappe of Rue de la Roquette en voor je het weet eindig je de avond met Salsa of Merengue!

Sanz Sanz (49 rue du Faubourg St. Antoine): Hier kan je heen voor een hapje en een drankje voor dat het grote feest begint.
La Balajo (9 rue de Lappe): Dat Salsa dansen? Dat doe je hier!

3. Place Vendôme en Faubourg St.-Honoré

Als geld geen rol speelt dan moet je zeker naar de Place Vendôme en Faubourg St.-Honoré. Overdag is het een hotspot voor designerkleding, maar tijdens de nacht is het een trekpleister voor vips.

Hotel Costes: Nog snel een cocktail voor de dinner party.
Hemingway Bar (15 Place Vendome): Dress to Impress is hier het hoofdoel. In deze chique Britse bar kan je terecht voor een hoogstaande avond.

4. Champs-Elysées

Als je een echte authentieke Parijse uitgaansnacht wil meemaken kan je best wegblijven van de Champs-Elysées. Vaak zijn ze eerder bedoeld voor toeristen die niet verder zijn geraakt dan de Eiffeltoren of elitaire universiteitsstudenten met rijke ouders. Wil je toch voorbij de buitenwippers geraken, dan moet je je beste kleren aantrekken. Voor echte clubbers is dit ongetwijfeld de beste uitgaansbuurt!

Le Queen ( 102 Champs-Elysées): Een homobar waar de dansvloer zeker de moeite waard is.
Man Ray (34 Rue Marbeuf): Een kijkje waard al was het maar om mede-eigenaar Johnny Depp tegen te komen.

5. Le Marais

De historische buurt Le Marais is uitgegroeid tot een van de meest dynamische uitgaansbuurten in Parijs. Verder is het ook de favoriete uitgaansbuurt voor holebi’s.

Amnesia (42 rue Vielle du Temple): een bruisende gaybar met een goede muziekmix van disco, funk en soul.
Le Central (33 rue Vielle du Temple): een van de ouste gaybars in Parijs.
3W Café (8 Rue des Ecouffes): een lesbische bar die al verschillende jaren lang erg populair is.
Politburo: een rock- en punkbar die rechtstreeks uit Londen of Berlijn lijkt te komen.

Gerelateerde berichten

admin