Citytrip Parijs — 19 juni 2008

Een reisje naar Parijs kan kostelijk zijn, zeker als je weet dat Parijs één van de duurste steden in Europa is. Dat betekent niet dat je je portemonnee moet ledigen om te genieten van een weekendje Parijs. Er zijn een hoop uitstapjes die je kan maken die je geen cent gaan kosten!

1.De Seine

De Seine loopt dwars door Parijs en zorgt voor een adembenemend zicht. Koppeltjes kunnen er een romantische wandeling maken terwijl ze genieten van het prachtige uitzicht van op de vele charmante bruggen en dat allemaal gratis.

2. De Eiffeltoren

Je moet dan misschien wel betalen om naar de top te gaan, maar waarom in zo’n lange wachtrij gaan staan als je evengoed van beneden een prachtig zichthebt op dit prachtig kolossaal ijzeren kunstwerk? De Eiffeltoren kan vanuit zowat elke ooghoek in Parijs gezien worden.

3. Notre Dame

Je hoeft geen klokkenluider te zijn om te kunnen genieten van dit stukje prachtarchitectuur. Wie naar de toren wil of het museum wil bezoeken zal een centje moeten bijdragen, maar om de kathedraal te betreden betaal je niets. Vaak worden er ook gratis concerten gegeven zodat je ook een muzikale noot kan meepikken.

4. Musée du Parfum

Een gids zal je gratis begeleiden doorheen het mooie Napoleon III-huis. Je zal er alles te weten komen over de geschiedenis van parfum en de verschillende soorten. Zeker een bezoekje waard als je de Jean-Baptiste Grenouille in jezelf wil ontdekken.

5. Modeshows van Lafayette

Elke vrijdag om 15.00 uur heb je de kans om even je gevoel voor mode te ontwikkelen. Je hoeft helemaal geen Gucci en Prada te dragen om je passion for fashion te uiten. Locatie? De kledingafdeling van Lafayette.

Gerelateerde berichten

admin