Citytrip Parijs — 20 juni 2008

Parijs is goed uitgerust wat transportmogelijkheden betreft. Met de juiste informatie ben je dan ook in een mum van tijd vanuit de luchthavens Charles de Gaulle of Orly in het stadscentrum van Parijs.

Vanuit de luchthavens Roissy-Charles de Gaulle en Orly is het centrum van Parijs te bereiken per trein, bus, shuttle of taxi.

Vanuit Charles de Gaulle

Charles de Gaulle is de belangrijkste internationale luchthaven van Frankrijk en een van de belangrijkste luchthavens van Europa.

Trein

Elk kwartier, tussen 5 uur ’s morgens en 00.15 uur, vertrekt er vanuit de terminals 1 en 2 een trein (RER lijn 2) naar Parijs. In ongeveer 30 minuten ben je in het centrum van Parijs. Een ticket kost je zo’n 8 euro. Hiermee is de trein de meest voordelige manier om het centrum van Parijs vanuit de luchthaven te bereiken.

Bus

Roissybus
Deze bus vertrekt elk kwartier, vanaf 6 uur ‘s morgens tot 11 uur ‘s avonds, vanaf de terminals 1,2, and 3. Ze brengt je in een halfuur naar het metrostation Opéra in het 9de arrondissement. Het traject kost je 8.40 euro.

Roissypolebus
Buslijnen 350 en 351 vertrekken vanuit de terminals 1 and 2. Buslijn 350 gaat naar ‘Gare de l’Est’ in het noordoosten van Paris. Buslijn 351 heeft het metrostation ‘Nation’ in het zuidoosten van Parijs als bestemming.

Shuttle

Air France heeft twee shuttlediensten ter beschikking. Deze vertrekken elk kwartier vanaf terminal 2 en stoppen op vijf centrale plaatsen in Parijs. De eerste shuttle rijdt vanaf 5.45 uur ‘s morgens tot 23 uur ‘s avonds en heeft Etoile (op de Champs-Elysées, 1 Avenue Carnot) en Porte Maillot (Blvd. Gouvion St. Cyr) als bestemming. Deze bevinden zich beide in het westen van Parijs. Het traject duurt 35 minuten en zal je 13 euro kosten. De tweede shuttle rijdt vanaf 6 uur ‘s morgens tot 21 uur ’s avonds en heeft Gare de Lyon en Montparnasse als bestemming. Het traject duurt 50 minuten en zal je 14 euro kosten.

Taxi

De meest praktische manier om naar het centrum van Parijs te reizen is wellicht per taxi. Taxi’s zijn eenvoudig te vinden aan de uitgang van elke terminal. Gemiddeld zal een taxitraject tot het centrum van Parijs je zo’n 40 euro kosten.

Vanuit Orly

Luchthaven Orly ligt op 14 kilometer van Parijs in Orly. Voor Charles de Gaulle er kwam, was het de belangrijkste luchthaven van Parijs

Trein

Trein RER B brengt je elke 7 à 10 minuten, tussen 6 uur ’s morgens en 23 uur ’s avonds, voor zo’n 9 euro naar het centrum van Parijs. Trein RER C kan je nemen vanaf het station Porte de Rungis dat je via een shuttledienst vanuit de luchthaven kan bereiken. Elk kwartier, tussen 5.45 uur ’s morgens en 23.15 uur ’s avonds, vertrekken er shuttles naar het station. Een traject naar het centrum van Parijs kost je 5.65 euro.

Bus

De Orlybus vertrekt elk kwartier, tussen 5.35 uur ’s morgens en 11 uur ’s avonds, vanuit de luchthaven Orly naar Denfert Rochereau in het zuiden van Parijs. De trip neemt zo’n 25 minuten in beslag en kost je 5.80 euro.

Shuttle

Shuttles van Air France vertrekken elk kwartier, tussen 6 uur ‘s morgens en 11.30 uur ‘s avonds, vanuit de luchthaven naar Porte d’Orleans, Montparnasse, en Invalides. Het traject kost je 9 euro.

Taxi

Ook in de luchthaven Orly zijn taxi’s voorhanden. Ze brengen je voor zo’n 21 euro naar het centrum van Parijs.

Gerelateerde berichten

admin