Citytrip Parijs — 20 juni 2008

Dat Parijs dé stad bij uitstek is om een romantische wandeling te maken, historische monumenten te aanschouwen of idyllische plaatsen te bezoeken hoef ik jullie allicht niet meer te vertellen. Maar wist je dat je Parijs ook per boot kan ontdekken?

Niets is minder waar. Verschillende bedrijven bieden je allerhande boottrips op de Seine aan. Van op de Seine heb je een prachtig uitzicht over de stad, de historische gebouwen en keuvelende toeristen. Parijs was nog nooit zo idyllisch!

Je hoort het goed…wanneer je nog eens in een erg romantische bui bent, is een boottrip door Parijs een uitstekend -én origineel- idee.

Wanneer

De beste tijd voor een boottrip door Parijs is vanaf de maand mei tot eind september. Over het algemeen kent Parijs dan een erg aangename temperatuur die uitermate geschikt is voor een boottocht. Maar als een regenbui je niet stoort, kan je je natuurlijk ook tijdens de wintermaanden aan een boottochtje wagen.

Keuze te over

Ook over de aard van de boottocht zijn er tal van keuzemogelijkheden. Prefereer je een boottocht met focus op de talrijke historische gebouwen en monumenten die Parijs rijk is? Dan zijn de narratieve boottochten langs de meest bekende ‘must-sees’ van Parijs voor jou het meest geschikt. Ben je eerder een romantische ziel? Neem dan een avondtocht met diner of waag je aan een tour met een spectaculaire avondshow.

Bateaux Mouches & Bateaux Parisiens

Bateaux Mouches & Bateaux Parisiens zijn de meest bekende bootorganisaties van Parijs. Beide bieden ze een ruime waaier aan tours aan, gaande van narratieve tours tot tours met talrijke optionele services.

Bateaux Mouches
Vertrek : Pont de l’Alma, 8e arrondissement (Metro Alma-Marceau lijn 9)
Telefoon : 33 (0)142 259 61 0
Website : http://www.bateauxmouches.com

Bateaux Parisiens
Vertrek : Port de la Bourdonnais, 7e arrondissement (Metro Bir Hakeim of Trocadero lijn 6)
Telefoon : 33 (0)146 994 313
Website: http://www.bateauxparisiens.com

Gerelateerde berichten

admin