Citytrip Parijs — 24 juni 2008

De stad van het licht is altijd een bezoekje waard, ook op openbare feestdagen. De meeste musea en winkels zijn dan wel gesloten , maar er valt nog genoeg te beleven. Soms is een feestdag op een donderdag of een dinsdag zelfs aanleiding tot een verlengd weekend.

Een greep uit de activiteiten op feestdagen:

1. La grande parade de Paris op 1 januari

Als je de kerstvakantie of enkele dagen ervan doorbrengt in Parijs, is deze parade een geweldige manier om het nieuwe jaar te beginnen.

2. Marathon International de Paris in april

Voor de sportievelingen onder ons een mogelijkheid om Parijs al lopend te verkennen of te supporteren voor de deelnemende Belgen.

3. 1 mei

De dag van de Arbeid wordt gevierd met optochten en protestdemonstraties. Mensen wensen elkaar geluk toe met boeketjes lelietjes-van-dalen. Niemand werkt dan, behalve obers en verkopers van lelietjes-van-dalen

4. Fête de la musique op 21 juni

De nationale viering van de muziek brengt iedereen op straat : bands, orkesten, crooners, straatmuzikanten en toeschouwers veroveren de straten van Parijs.

5. De nationale feestdag op 14 juli

Op 14 juli herdenken de Fransen de bestorming van de Bastille in 1789, het begin van de Franse revolutie. Deze feestdag wordt massaal gevierd, en de dag wordt overal, dus zeker in Parijs, besloten met impressionant vuurwerk. Het volk verdringt zich in groten getale op straat en stuurt ohs en ahs de lucht in .

Gerelateerde berichten

admin