Kamperen — 30 juni 2008

Gaan kamperen is een van de beste manieren om te ontstressen en je hoofd vrij te maken. Daarom kun je er maar beter voor zorgen dat je een degelijke, gebruiksvriendelijke tent koopt die voldoende bescherming biedt.

Een kwaliteitsvolle tent hoeft niet erg luxueus of duur te zijn. Een eenvoudige iglotent voor twee personen kan voor sommigen al volstaan, terwijl anderen juist wel nood hebben aan een groot familiemodel met drie compartimenten. Het enige wat telt is dat de tent duurzaam en betrouwbaar genoeg is om je te beschermen tegen natuurelementen.

Over de keuze van een tent moet je wel even nadenken. Houd met een aantal factoren rekening voordat je je uiteindelijke beslissing maakt. De grootte en de vorm van de tent, het gewicht en de manier van opzetten zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet houden. Als je alleen gaat kamperen is het systeem van opzetten vaak een doorslaggevende factor.

Kies voor een betrouwbare sport- of outdoorwinkel en vraag de winkelbediende om raad. Denk ook zeker na over hoe je je tent gaat vervoeren. Een grote tent die je hele kofferruimte inneemt zal niet zo praktisch zijn!

Grootte

De grootte is erg belangrijk een tent. Verzeker je ervan dat jij en je medekampeerders voldoende plaats zullen hebben. Iedereen moet genoeg ruimte hebben om zich uit te rekken en zich te bewegen. Let er ook zeker op dat je luchtmatrassen kunt neerleggen. De tent moet hoog genoeg zijn om recht te staan of tenminste rechtop te zitten. Tentfabrikanten overschatten het aantal mensen dat in een tent kan slapen. Natuurlijk kun je met vier volwassenen in een vierpersoonstent slapen, maar je zult altijd beter liggen in een model voor zes personen.

Gewicht

Ga je kamperen in the middle of nowhere en ga je al wandelend naar de kampeerplek, terwijl je al je spullen zelf moet dragen? Let dan zeker op het gewicht van je tent. Op een trektocht van 15 kilometer ga je geen zware canvastent meenemen, zeker niet als je ook al je kleding, voedsel en andere spullen meesleept. Er zijn veel lichtgewichtmodellen die voor comfort en zekerheid zorgen op de markt. Maar als je met een auto die wel wat gewicht aankan naar de camping gaat, kun je natuurlijk wel kiezen voor een zwaardere tent.

Materiaal

Lichtgewicht nylon en taffeta zijn populaire materialen voor een tent. Deze stoffen zijn sterk en duurzaam en zijn bestand tegen alle weersomstandigheden. Kijk zeker uit naar een certificaat van waterdichtheid. Een beetje meer betalen is nog altijd beter dan in een grote plas te moeten slapen.

Opzetten

Als je overweegt een tent te kopen, vraag dan of je de instructies mag zien. Heb je de tent gekocht, zet hem dan eens op in je tuin. Zo weet je meteen of je alles begrepen hebt. Je tent moet met een paar hulpmiddelen makkelijk in elkaar te zetten zijn.

Gerelateerde berichten

admin