Kamperen — 01 juli 2008

Buiten zijn maakt je hongerig. En dat zul je dus zeker geweten hebben op de camping? Bereid je goed voor, want koken op de camping is iets heel anders dan koken achter je fornuis!

Kooktechnieken

Als je buiten kampeert, kan je op verschillende manieren eten klaarmaken. Als je kampeert met een camper of een caravan, heb je nog iets meer mogelijkheden. Die voertuigen zijn vaak uitgerust met een fornuisje, een oventje of een magnetron. Natuurlijk heb je altijd wel een energiebron nodig om alles te laten werken. Je moet je op de camping dus op het elektriciteitsnet kunnen aansluiten of je hebt een generator nodig om stroom op te wekken.

Een andere techniek die je kunt gebruiken is die van de ‘Dutch oven’. Dat is een zware gietijzeren pan met een speciaal gevormd deksel. De potten hebben een zware massa en geleiden zeer goed, waardoor de hitte zich gelijkmatig over de pan verspreidt.

Maar meestal, en zeker als je met de tent op vakantie bent, zul je op een nog simpelere manier maaltijden moeten bereiden. Barbecueën en kamperen gaan bijvoorbeeld perfect samen. Vergeet geen rooster mee te nemen om het vlees of de vis op te leggen.

Maar meestal wordt er op de camping op gasvuurtjes gekookt. Die vind je in alle maten en soorten. Van een eenvoudig gasvuurtje met één pit, waar je een ketel op kunt zetten tot uitklapbare vuurtjes met twee, drie of zelfs vier pitjes, die bijna je fornuis van thuis kunnen vervangen.

Voedsel

Als je je niet de hele vakantie zorgen wilt maken over het eten, zoek dan op voorhand zoveel mogelijk eenvoudige recepten en eenpansgerechten op. Pannenkoeken zijn bijvoorbeeld makkelijk te bereiden én vullen goed de maag. Je kunt altijd vlees grillen op de barbecue en er aardappelen of rijst bij koken. Natuurlijk hoef je niet altijd te koken. Koop bijvoorbeeld eens brood, beleg, groenten en fruit bij de plaatselijke winkeltjes en maak met deze verse ingrediënten een heerlijke maaltijd.

Gerelateerde berichten

admin