Wintersportvakanties — 01 juli 2008

Skiërs nemen doorgaans niet alle spullen met zich mee als ze op wintersportvakantie gaan. Waarom zouden ze ook, als je zoveel materiaal kunt huren?

In elk skioord kun je tegenwoordig wel het grootste deel van het materiaal huren. Dit is zeker een aanrader voor iedereen die voor de eerste keer gaat skiën en nog niet weet of het hem voldoende zal bevallen.

Wees eerlijk over je niveau

Het is belangrijk dat je eerlijk bent over skivaardigheden. Er bestaat immers skimateriaal voor beginners, gevorderden en experts. Gevorderden en experts skiën vaak op carve-ski’s, terwijl beginners het vaak leren op traditionele ski’s. Sla eens een praatje met het personeel op het verhuurpunt en wees eerlijk. Leg zo gedetailleerd mogelijk uit wat je precies kan en naar welke manier van skiën je voorkeur uitgaat. De duurste ski’s zijn trouwens niet noodzakelijk de beste ski’s, maar eerder de ski’s voor de experts. Ben je een beginner, houd het dan bij eenvoudige ski’s.

Check de kwaliteit en de staat van de ski’s

Controleer hoe de ski’s eraan toe zijn voordat je je huurmateriaal betaalt. De randen van de ski’s moeten glad zijn en de basis niet te droog. Sommige verhuurbedrijven proberen ski’s die beschadigd of versleten zijn toch nog te verhuren. Zorg ervoor dat je het beste materiaal hebt, zodat je een leuke en veilige skivakantie tegemoet gaat. Mochten je ski’s achteraf toch niet bevallen, keer dan terug naar de winkel en vraag of je ze kunt ruilen.

En dan is het tijd om te betalen…

Als je alles goed overwogen hebt, is het tijd om voor je huurmateriaal te betalen. Betaal met je creditcard of betaal cash, maar zorg dat je altijd de rekening bijhoudt. Zo kunnen er geen misverstanden ontstaan wanneer je het materiaal terugkrijgt.

Het beste advies dat je kunt krijgen is je tijd nemen, geduld hebben en vooral voldoende plannen en voorbereiden.

Gerelateerde berichten

admin