Alpe d'Huez — 22 augustus 2011
Een skipas voor Alpe d’Huez

Als je in Alpe d’Huez gaat skiën, heb je net als in andere Franse skigebieden een skipas nodig. Alpe d’Hueze heeft maar liefst 240 kilometer aan pistes, waaronder 120 beveiligde pistes. Zowel beginnende als gevorderde skiërs zullen er aan hun trekken komen.

Als je een skipas gaat kopen voor Alpe d’Huez, zal je verschillende mogelijkheden aangeboden krijgen. Zo kan je bijvoorbeeld tussen verschillende periodes kiezen dat je de skipas nodig hebt, van middag- en dagpassen tot weekpassen.

Met een skipas mag je op alles pistes in Alpe d’Huez, onder meer op de langste zwarte afdaling van de wereld, die maar liefst 16 kilometer lang is. Het hoogste punt van Alpe d’Huez is de Pic Blanc (3300 meter). Vanaf dit punt vertrekken een aantal spectaculaire afdalingen.

Gerelateerde berichten

Leen