Kamperen — 01 juli 2008

Caravans en campers zijn voor veel mensen de ideale manier om te gaan kamperen en toch het nodige comfort te hebben. Anderen zijn dan weer van mening dat je alleen maar echt kampeert als je in een tent slaapt.

Een caravan kan zeker voor gezinnen met kinderen of mensen die voor een langere periode gaan kamperen. In een caravan heb je immers veel meer ruimte dan in een gewone tent. Bovendien kan kamperen in een tent bij slecht weer behoorlijk oncomfortabel zijn, terwijl je in een caravan zelfs bij zware regenval volledig beschermd bent.

In de periodes tussen je verschillende uitstapjes kun je al je materiaal in je caravan steken. Ook als je je auto inpakt om te gaan kamperen, zul je meer plaats hebben om alle andere spullen die je nodig hebt met je mee te nemen.

Ruimte

Vooral de ruimte in een caravan is een grote bonus. Zelfs in de mediummaten vind je vaak twee slaapcompartimentjes. Vaak kan je de ‘woonkamer’ ook eenvoudig in een slaapkamer veranderen, door de tafels en zetels uit te vouwen. Vaak blijft er dan zelfs nog plaats over om een luchtmatras neer te leggen voor nog extra gasten.

Nadelen

Een caravan is niet ideaal voor alle kampeerformules. Als je mobiel wilt zijn en van kampeerterrein naar kampeerterrein reizen, kan een caravan in de weg staan. Een caravan is ook te groot voor iemand die alleen reist. Bovendien heb je meer schoonmaakwerk dan bij een tent.

Net als tenten zijn ook caravans verkrijgbaar in verschillende maten. Denk zeker goed na over met hoeveel personen je de caravan wilt gebruiken voordat je overgaat tot de aankoop ervan.

Een caravan heeft vaak een eigen kampeertoilet, maar als je op een camping verblijft met stromend water, maak je beter gebruik van het sanitair daar. Het proper houden van het toilet is immers een tijdrovend werkje.

De prijzen voor een caravan zijn op kampeerterreinen vaak hoger dan die voor een tent.

Gerelateerde berichten

admin