Autovakanties — 02 juli 2008

Heb je een lange autoreis naar het zuiden gepland, maar doet de herinnering aan die vorige trip met de jengelende kinderen je al de rillingen over de rug lopen? Bereid je dan deze keer goed voor, want een paar kleine gadgets en accessoires kunnen de reis al veel aangenamer maken.

Draagbare dvd-speler

Een draagbare dvd-speler is niet iets dat je moet gebruiken terwijl je rijdt, maar je metgezellen, en zeker de kinderen, zullen er volop gebruik van kunnen maken. Zorg voor een paar animatie- en kindvriendelijke films en je kinderen zullen uren zoet zijn! Draagbare dvd-spelers zijn bovendien erg betaalbaar, hoewel je ze natuurlijk in alle maten en soorten vindt. Een basismodel vind je al vanaf 150 euro.

Car entertainment system

Als je een draagbare dvd-speler niet zo handig vindt, kun je nog verder gaan en je auto uitrusten met een volledig entertainment system. Zo’n systeem kun je vasthechten aan je hoofdsteun of rugleuning. Je hebt zelfs systemen met twee verschillende schermen. Voor zo’n car entertainment system zul je wel wat meer geld kwijt zijn.

Luisterboeken

Als je alleen rijdt, zijn luisterboeken op cd de ideale manier om de tijd te doden. Niet alleen is het ontspannend, maar je zult ook veel bijleren. En ook voor de kleinsten zijn er veel kinderboeken verkrijgbaar.

Draagbare gps

Kaarten behoren tot het verleden. Natuurlijk kun je je trip op voorhand plannen, maar wat als je langs een onverwachte omleiding komt of liever een andere weg neemt dan die ellenlange file te trotseren? Een gps kan zich dan meteen aanpassen, terwijl jij alles zelf zou moeten opzoeken op een kaart.

Mp3-speler

Als je al een mp3-speler gebruikt, zou je het dan niet liever mee op de weg nemen dan telkens een hele stapel cd’s te moeten doorzoeken. Cd’s nemen veel plaats in, zijn moeilijk proper te houden en zijn moeilijk om te wisselen terwijl je rijdt. Als je nog niet naar het mp3-formaat bent overgestapt, dan wordt het wel eens tijd. Tegenwoordig kun je op veel autoradio’s zelfs een draagbaar mp3-spelertje aansluiten.

Ac-adapter

Een Ac-adapter geeft je de mogelijkheid een elektronisch toestel te gebruiken zonder dat je batterijen nodig hebt. Je vindt het in de meeste winkel met auto-accessoires. Ze kosten tussen de 10 en de 50 euro, afhankelijk van welk toestel ze stroom moeten bezorgen.

Bekerhouder

De meeste auto’s hebben tegenwoordig wel standaard een bekerhouder, maar sommige auto’s hebben een slechte houder of helemaal geen. Drink je graag koffie of frisdrank in de auto en heb je nog geen bekerhouder? Schaf je er dan een aan.

Reisbeker

Als je dan toch een bekerhouder hebt, waarom dan ook niet een beker aanschaffen? Als je graag warme dranken (koffie, thee) drinkt, schaf je dan een thermosbeker aan. Reisbekers zijn zo ontworpen dat ze slechts kleine hoeveelheden in een keer vrijlaten, waardoor je niet snel zult knoeien of jezelf verbranden.

Zonnebril

Een zonnebril is cruciaal voor iedere autovakantie. Als de zon in je ogen schijnt, word je helemaal verblind, wat natuurlijk erg gevaarlijk is. Investeer dus in een degelijke zonnebril.

Gerelateerde berichten

admin