Kamperen — 02 juli 2008

Als je gaat kamperen, is de keuze van de kampeerplaats erg bepalend. Zorg ervoor dat je een camping uitkiest die perfect bij jou en je noden past.

Kampeerervaring

Buiten kamperen kan voor iedereen een leuke ervaring zijn. Als je een kampeerterrein uitkiest, is het belangrijk dat je rekening houdt met de kampeerervaring die je al hebt. Als je voor de eerste keer gaat kamperen, is het niet zo’n goed idee voor een primitieve camping te kiezen. Dit soort camping kan erg ontmoedigend zijn voor onervaren kampeerders. De meeste mensen willen het comfort van thuis zo dicht mogelijk benaderen, dus met toilet en douche op wandelafstand.

Activiteiten

Bij de keuze van een camping houd je best ook rekening met wat je graag zou doen tijdens je vakantie. Houd je van vissen? Zorg er dan voor dat je camping vlakbij een populaire visplek ligt. wil je er graag eens tussenuit zonder dat je door iemand gestoord wordt? Kies dan niet voor een druk bevolkt kampeerterrein.

Websites en brochures

Ga niet af op de foto’s en informatie die je in brochures of op de website van de camping tegenkomt. Zij verbloemen vaak de waarheid. De informatie is bovendien vaak onvolledig. Zo zul je nooit lezen dat het zwembad slecht onderhouden is of dat er op een paar honderd meter een drukke verkeersweg langs het kampeerterrein loopt.

Op de camping

Eenmaal je je perfecte kampeerplaats gevonden hebt, kun je best nog met een aantal zaken rekening houden. Probeer je kampeerplek altijd uit te kiezen voor het donker is, om zo eventuele problemen te vermijden.

Kies een schaduwrijk plekje uit
de plek moet een goede drainage hebben voor in het geval van slecht weer
Liggen de toiletten en het sanitair op een redelijke afstand?
Kun je je afval makkelijk kwijt?
Hoe dicht ligt het kampeerterrein bij ontspanningsmogelijkheden als een zwembad, een speeltuin, tennisbanen, een winkeltje, etc.?
Vorm van de plek: Is de plek groot genoeg? Waar kun je je tent neerzetten? Waar plaats je je picknicktafel en waar bereid je je eten? Waar parkeer je je auto?
Vermijd je tent op te zetten bij stilstaand water. Zo krijg je immers snel last van muggen en andere insecten.

Gerelateerde berichten

admin