Kamperen — 03 juli 2008

Als je gaat kamperen, hoeft dat niet altijd in een traditionele tent te zijn. Veel kampeerders slapen, vooral omwille van het betere comfort, liever in een busje, een camper of caravan.

Busje

In een busje kamperen kan erg leuk zijn, zeker als je genoeg plaats hebt om een vouwbedje of luchtmatras neer te leggen. In een busje kamperen geeft je de vrijheid om gewoon alles in je voertuig te steken en te vertrekken. Als je op je bestemming aankomt, heb je geen ander werk meer. Je zult misschien alleen een paar spullen moeten verschuiven om je bus van een comfortabel bed te voorzien. Met een busje kan je bovendien op elk soort camping terecht.

Caravan

Ook een caravan kan erg comfortabel zijn. Ze bestaan in alle maten en soorten. Wat voor type caravan je ook kiest, zorg er alleszins voor dat je auto de capaciteit heeft om het voort te trekken. Sommige caravans hebben zelfs uitschuifbare verlengstukken om nog meer ruimte te creëren op je bestemming. Een van de voordelen van een caravan ten opzichte van een tent is de veel kortere tijd die je nodig hebt om je te installeren. Zorg er vooral voor dat de caravan recht staat zodat je ’s nachts niet plots uit je bed rolt. In de meeste caravans vind je comfortabele bedden, een klein keukentje en zelfs een kleie badkamer. Een caravan biedt je voldoende bescherming tegen alle weersomstandigheden.

Camper (kampeerauto of mobilhome)

Maar de koning van het luxueus kamperen blijft natuurlijk de kampeerauto. Een camper is echt een klein huis op wielen. De luxe is dus het grote voordeel, maar kan ook een klein nadeel zijn. Als je met een camper op vakantie gaat, moet je er immers op letten dat je hem op het kampeerterrein kunt aansluiten op het elektriciteitsnet en stromend water. Wie zich graag terugtrekt in de vrije natuur, zal met een camper dus niet veel zijn.

Gerelateerde berichten

admin