Cruises — 03 juli 2008

Eens je de juiste soort cruise gevonden hebt, kun je deze moeite- en tijdbesparende tips gebruiken om je trip te plannen.

Boek geen cruise via de cruisemaatschappij zelf, maar maak gebruik van de diensten van een reisagent die gespecialiseerd is in cruises. Een goede agent kan zorgen voor betere prijzen, betere hutten of bestemmingen. Ook zul je betere prijzen krijgen als de prijzen nog zakken voor je vertrekdatum.

Je zult makkelijker goede prijzen kunnen krijgen als je een cruise boekt in de eerste drie weken van december of in januari en februari, net voor en net na de kerstvakantie dus. Cruises door de Caraïben zijn doorgaans goedkoper in de late herfst, omdat dan de meeste orkanen voorkomen. Natuurlijk is er dan altijd wel een risico dat je cruise geannuleerd wordt. in dat geval krijg je je geld terug.

Overweeg ook een reis- en annulatieverzekering te nemen. Zo ben je beschermd als je plots je vakantie af moet zeggen of als je op reis gezondheidsproblemen krijgt. Kies voor een reisverzekering van een gekende verzekeraar, en niet van de cruisemaatschappij zelf. Verzekeringen van een derde partij dekken meestal meer mogelijke gebeurtenissen dan die van de cruisemmaatschappijen.

Probeer een dag op voorhand aan te komen in de haven waar je vertrekt. Als er dan een probleem is met je vlucht, zul je het schip niet missen.

Cruiseschepen hanteren vaak prijsstijgingen voor excursies op het vasteland. Probeer op voorhand je eigen trips te boeken via websites als www.portpromotions.com of www.shoretrips.com. Als je zelf uitstapjes maakt, zorg dan wel dat je voldoende tijd hebt om terug te keren naar het schip. Ga je toch liever mee op excursies van het schip zelf, boek ze dan op voorhand. Zo krijg je niet te maken met lange wachtrijen op het schip.

Gerelateerde berichten

admin