Kamperen — 01 augustus 2008

Voor kampeerders met jarenlange ervaring lijkt het allemaal zo vanzelfsprekend, maar mensen die voor de eerste keer gaan kamperen hebben er wel eens moeite mee: welke spullen moeten ze precies meenemen? Hier vind je alvast een overzicht met de 10 meest essentiële kampeerspullen.

Voedsel

Altijd belangrijk natuurlijk. Zonder voedsel kun je niet overleven. Kies voor maaltijden die makkelijk te bereiden zijn en neem eventueel een gasvuurtje mee.

Slaapzak

Om op het kampeerterrein een bed te maken, heb je een slaapzak nodig. Slaapzakken bestaan in tal van vormen en maten en kunnen uit verschillende materialen vervaardigd zijn.

Tent

Zonder tent kun je niet kamperen natuurlijk. Een tent biedt bescherming tegen de weersomstandigheden. Tenten bestaan in verschillende maten, soorten en stijlen.

Water

Ook zonder drinken zul je het niet lang overleven op een camping. Zorg er op voorhand voor dat je voldoende water mee hebt, tenzij er een winkel in de buurt is.

Eerste hulp-doos

Ga niet kamperen zonder spulletjes om eerste hulp toe te dienen. Er moest maar eens iets fout lopen! Steek in de eerste hulp-doos zeker aftersun, een pincet, een schaar, pijnstillers, anti-diarreepilletjes, verband en gaas, ontsmettingsmiddel en zalf en steriele doeken.

Zaklamp

Als je op moet staan en ’s nachts naar het toilet moet, heb je waarschijnlijk een zaklamp nodig om je weg te zoeken. Zaklampen vind je in verschillende materialen en materialen. Ben je bang voor de regen, kies dan voor een waterdicht exemplaar.

Mes

Een handig zakmes komt altijd van pas op de camping. Wees er altijd voorzichtig mee.

Regenkledij

Neem kledij mee voor ieder weertype dat je kan verwachten. Misschien is de kans op regen maar klein, maar als het regent, zul je erg blij zijn met een goede regenjas.

Lantaarn

Een zaklamp is handig, maar niet voldoende als je bijvoorbeeld ’s avonds een boek wilt lezen. Koop een lantaarn op gas. Die zijn niet duur.

Gasvuurtje

Om warme maaltijden te bereiden, kun je gebruik maken van een gasvuurtje. Hoe groot dat gasvuurtje is en hoeveel pitjes het heeft, hangt natuurlijk af van hoe uitgebreid de maaltijden zijn die jij erop wilt bereiden.

Gerelateerde berichten

admin