Cruises — 01 augustus 2008

Over het eten op cruiseschepen doen vaak de wildste verhalen de ronde. De hoeveelheid eten dat je op een cruise krijgt, is enorm, tot zelfs op het obscene af. Honger zul je zeker niet lijden op een cruise.

Tot daar de mooie kant van het verhaal. Een cruiseschip is een afgeschermde omgeving waarin iedereen hetzelfde eet. De kans dat zich via het voedsel een virus verspreidt, zoals het norwalkvirus, is er dus ook groter. Toch is het uitbreken van zo’n epidemie relatief zeldzaam.

Opletten geblazen

Om besmettingen via het voedsel te voorkomen, kun je als passagier enkele maatregelen treffen. Als je helemaal in vakantiestemming verkeert, is het moeilijker je hierop te concentreren, maar wees gerust, zo moeilijk is het niet.

1. Ten eerste moet al het vlees goed gekookt of doorbakken zijn. Zo worden al erg veel bacteriën gedood. Hetzelfde geldt voor vis.

2. Ten tweede zijn voedselbuffetten die al lang op tafel staan minder te vertrouwen.

3. Eieren kunnen ook een probleem vormen. Slechts heel kleine minderheid van de eieren draagt het salmonellavirus, maar als de chef van het cruiseschip één besmet ei met honderden goede mengt, kan dat tot ernstige problemen leiden.

Gerelateerde berichten

admin