Kamperen — 04 augustus 2008

Ga je voor de eerste keer de televisie, computer, bed en alle andere luxe van een huis achter je laten voor een vakantie in de tent? In het begin zal het je misschien wel afschrikken, maar we verzekeren je dat het zeker de moeite waard zal zijn! Hier vind je alvast goede raad voor beginners.

Soort camping

Beslis eerst op welk type camping je terecht wilt komen. Wil je alle luxe opgeven en voor een klein, ‘back to basic-kampeerterrein’ gaan of kies je voor een luxueuze megacamping met winkel, discotheek, zwembad, sportvelden, etc.?

Prijs

Normaal zou je op een camping nooit meer dan 15 euro per dag moeten betalen. Moet je extra betalen voor de douches of voor de elektriciteit? Vraag het goed na op voorhand.

Locatie

Ligt het kampeerterrein dichtbij een stad of dorp? Zullen er dichtbij winkels zijn waarin je je boodschappen kunt doen, zodat je minder van thuis mee moet brengen?

Reservaties

Van zodra je besloten hebt waar je gaat kamperen, maak je best reservaties. De zomermaanden zijn vrij druk. Als je besluit op het laatste nippertje op te dagen, loop je het risico dat je in je auto kampeert.

Meebrengen

Tent: test voordat je hem in gebruik neemt of je tent waterdicht is. Heb je nog nooit een tent opgezet? Doe dat thuis dan al eens.
Slaapzak en luchtmatras
Voedsel: makkelijk te bereiden maaltijden. Neem een koelbox of een campingkoelkast mee om het voedsel langer te bewaren.
Kookmateriaal: een gasvuurtje, liefst met twee verschillende pitjes, zodat je twee dingen tegelijkertijd kunt koken.
Vuilniszak: toon respect voor de omgeving rond je en gooi alles in een vuilniszak.
Kleding: probeer je voor te bereiden op alle weersomstandigheden. Neem zowel shorts als t-shirts mee, maar ook iets met lange mouwen en een lange broek. Neem voor elke dag proper ondergoed mee en vergeet geen regenjas mee te nemen. Neem zwemkledij mee, ook als er geen zwembad is op de camping. Misschien ligt er dichtbij de camping wel een rivier of een meertje.
Survivalmateriaal: Hoe verder je van de bewoonde wereld verwijderd bent, hoe meer survivalmateriaal je nodig hebt. neem een zakmes, een aansteker, een zaklamp en een touw mee. Neem ook voldoende materiaal mee om eerste hulp toe te passen.
Zonnecrème: doordat je per definitie buiten kampeert, zal je huid blootgesteld worden aan de zon. Houd hier rekening mee en breng regelmatig een nieuwe laag zonnecrème aan.

Gerelateerde berichten

admin