Kamperen — 11 augustus 2008

Niets verprutst een kampeertrip meer dan al je spullen die nat worden. Hoewel de meesten onder ons in een droog seizoen, de zomer dus, gaan kamperen is de kans nog steeds groot dat je terecht komt in een plensbui. Hieronder vind je 5 tips om jezelf en je spullen droog te houden tijdens een kampeertocht.

Tip 1

Sluit alle hoekjes en kantjes van je tent hermetisch af met speciale tape. Je vindt deze tape in de meeste kampeer- en sportwinkels. Zorg er ook voor dat je de tape ieder jaar opnieuw vervangt. Gebruik best niet teveel tape om te vermijden dat je de tent beschadigt wanneer je ze verwijdert.

Tip 2

Leg zeker een zeil of laken onder je tent. Dit houdt het vocht dat uit de grond omhoog komt tegen. Hoewel de meeste tenten een plastieken onderlaag hebben, kan het geen kwaad om een extra beschermlaag te hebben tussen de tent en de grond. Controleer goed of de randen van je zeil goed aansluiten aan de hoeken van je tent. Anders loopt het water alsnog in je tent.

Tip 3

Als je toch in een regenbui terechtkomt en je bent in je tent, ga dan na of er geen spullen tegen de tentwand rusten. Een tent is namelijk zo ontworpen dat water er snel afglijdt zodat het niet door het tentzeil kan heen dringen. Leg je toch een voorwerp tegen de tent, dan kan het water hier doorheen dringen en zal je in de tent kletsnat worden.

Tip 4

Kom je met natte spullen je tent binnen, leg dan alle natte kleren in één hoek van de tent, of beter nog in de voortent. Veel tenten hebben en voortent die ideaal is om natte kleding in op te bergen. Hierdoor vermijd je dat alle andere spullen nat of vochtig worden.

Tip 5

Vergeet geen regenjas of beter nog een regenponcho. Het klinkt overduidelijk maar ieder jaar opnieuw vertrekken veel kampeerders zonder voldoende regenkledij. Je kan best 2 verschillende regenjassen mee nemen zodat als de ene doorweekt is je de andere als reserve hebt.

Wanneer je deze tips goed volgt hoef je je er geen zorgen meer over te maken of je nat of vochtig wordt op je kampeertocht. Zo vermijd je dat een tof weekend of een toffe vakantie een ware hel wordt.

Gerelateerde berichten

admin