Kamperen — 11 augustus 2008

Je wilt kamperen maar wat heb je zeker nodig om een aangenaam verblijf in de natuur te hebben? Om een goede start te maken kan je best op voorhand een checklist maken om er zeker van te zijn dat je alle benodigdheden hebt. Ook voor ervaren kampeerders is dit een goed idee want kamperen zonder zakmes kan bijvoorbeeld erg vervelend worden.

Eten en kookgerei

Maak het jezelf niet te moeilijk op je kampeertocht en neem makkelijk klaar te maken eten mee. Maak best vooraleer je in de winkel je voorraad gaat inslaan al een lijstje met ingrediënten die je zeker wil hebben. Indien je geen inspiratie hebt zoek dan op internet naar goede gerechten. Oplosgerechten zoals soep, noedels, … zijn de gemakkelijkste en meest voor de hand liggende maaltijden. Maar neem ook zeker brood, aardappelen, mosterd, ketchup en eieren mee. Vergeet natuurlijk niet dat je ook drinken nodig hebt en voldoende water om je maaltijden te bereiden.

Het kookgerei is meestal erg beknopt. 1 gasvuurtje, 1 bakpan, 1 kookpot, enkele lepels en bestek. Als je graag koffie drinkt zijn een koffiepot en enkele kopjes natuurlijk geen overbodige luxe.

Slaapbenodigheden en persoonlijke spullen

Een tent is het belangrijkste element tussen je kampeerspullen. Zorg er dus voor dat je tent volledig in orde is vooraleer je vertrekt. Controleer ook of je al het materiaal hebt om de tent juist op te bouwen. Om comfortabel te slapen kan je best ook een luchtmatras of mat mee nemen waar je op kan liggen in de tent. Daarnaast heb je natuurlijk ook een slaapzak en kussen nodig om ’s nachts onder de sterrenhemel te kunnen wegdromen.

Je persoonlijke spullen zoals wasgerief en reservekleding kan je best in een waterdichte container mee nemen. Dit om te vermijden dat wanneer je in slecht weer terecht komt je geen droge reservekledij meer hebt.

Licht en eerste hulp

Neem zeker een zaklamp mee om ’s nachts je weg te vinden in en rond de kampplaats. Vergeet daarbij niet om extra batterijen mee te nemen.
Spullen voor eerste hulp zijn uiterst belangrijk bij een kampeertocht maar toch worden ze vaak vergeten. Deze koffer houd je ook best in een waterdichte container zodat je in geval van nood de spullen altijd kan gebruiken.

Andere nuttige items

Naast bovenstaande spullen kan je best ook controleren of je de volgende items in je koffer hebt zitten: waterflessen, zakmes, handdoeken, vuilniszakken en een aansteker.

Gerelateerde berichten

admin