Kamperen — 18 augustus 2008

Kamperen had vroeger misschien een beetje een goedkoop imago, maar tegenwoordig helemaal niet meer. Kamperen met een caravan of camper is hip, hot en happening. Kamperen mét de nodige luxe, wie wil dat nu niet?

Hip op de camping

Hoe het komt dat caravans tegenwoordig zo in trek zijn? Mensen willen tegenwoordig alles voor het zeggen hebben als ze op reis gaan: ze aanvaarden het niet meer dat luchtvaartmaatschappijen opeens vluchten schrappen e.d. en nemen het heft in eigen handen.

En juist dat is de kracht van de caravan: je gaat en staat waar je wilt, en heb je geen zin meer in kamperen, dan ga je gewoon weg. Je hebt je eigen huis op wielen dat je na je vertrek eigenlijk niet eens moet opruimen en het is altijd fijn een thuisgevoel te hebben dat mee op reis kan.

Kinderen vinden kamperen vaak ook ontzettend leuk: ze kunnen vrij rondrennen, terwijl ze in een hotel toch meer gebonden zijn aan de kamer en het zwembad. Vaak maken ze vriendjes die ze ieder jaar weer op de camping zien.

Camper of caravan

Er bestaan verschillende soorten caravans: je hebt een stacaravan, campers, motorhomes,… noem maar op.

Een camper: je huis mee op reis

Campers zijn enorm gemakkelijk: je (tijdelijke) huis zit al vast aan de auto zelf. De voordelen? Je hoeft je auto niet mee te nemen op reis en doordat de cabine eigenlijk in de leefruimte zit, heb je meer ruimte. Er bestaan ook verschillende modellen campers (er kunnen bovenin ook slaapplaatsen zijn, een langere versie,…) waaruit je kan kiezen. Bij aanschaf van een camper moet je vooral denken aan het aantal personen dat mee zal gaan op reis, of je vaak zal reizen, wat de afstanden zullen zijn die je ermee af gaat leggen,… Een motorhome is een nog grotere variant van de camper.

Caravan

Een caravan hang je achteraan je auto. Het grote voordeel ten opzichte van een camper is dus dat je hem niet elke keer moet meenemen, hij kan gewoon op de camping blijven staan. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het zoeken van speciale parkeerplaatsen e.d. Een caravan kan, net als een camper, voorzien worden van warm water, wc, televisie, verwarming koelkast, etc. Een stacaravan is een caravan die al op de camping staat. Het voordeel hiervan is dat je gewoon naar de camping kunt vertrekken zonder je druk te moeten maken over een camper of caravan.

Gerelateerde berichten

admin