Cruises — 18 augustus 2008

Met de hele familie op cruise gaan is een goede manier om er even tussenuit te zijn en veel tijd door te brengen met je kinderen. Veel cruisemaatschappijen hebben speciale aanbiedingen voor gezinnen.

Vraag zeker eens raad aan een reisagent. Die zal je kunnen vertellen bij welke maatschappij er speciaal entertainment voorzien is voor de verschillende leeftijdsgroepen. Als er voldoende entertainment voor de kinderen voorzien is, zal je zelf de hele dag kunnen doen wat je wilt zonder je zorgen te maken.

Een ander voordeel van een cruise met de kinderen is dat je veel minder moet inpakken. Ooit al eens gaan kamperen met kinderen? Dan weet je hoeveel werk het is.

Onderweg zal het cruiseschip in verschillende havens stoppen. Zoek op voorhand zeker eens uit waar het schip precies stopt en plan op voorhand wat je precies gaat doen. Overleg met alle leden van je gezin, ook met de kinderen.

Waar je zeker op moet letten

– Controleer eerst of de cruisemaatschappij kinderen toelaat in de periode dat je wil gaan. In drukke periodes zetten maatschappijen vaak een limiet op het aantal kinderen dat ze toelaten.
– Vraag na wat voor faciliteiten voor kinderen het schip heeft. Wat zijn de activiteiten? Zijn er speelzones?
– Hoe staat het met de kwalificaties van de begeleiders? Je wilt immers dat je kinderen in goede handen zijn.
– Als je een wieg of kinderbedje nodig hebt, vraag dan eens of er een beschikbaar is en of je een extra toeslag moet betalen. Soms moet je ze op voorhand reserveren. Check zeker ook eens hoe groot de hut is. Als de hut te klein is, zit je immers opeengepakt. Als je kinderen al iets ouder zijn, is het misschien wel een aanrader twee hutten te boeken die recht tegenover elkaar liggen.
– Biedt de cruisemaatschappij een kindermenu aan? Gelden er kledingsvoorschriften voor het avondeten?

Gerelateerde berichten

admin