Cruises — 19 augustus 2008

Wie ooit op cruise geweest is weet dat zulke reizen niet bepaald vriendelijk voor de portemonnee zijn. Toch bestaan er mogelijkheden om goedkoper een cruise te maken die ook nog eens aan je (redelijke) eisen voldoet. Lees verder en ontdek hoe je dat best aanpakt.

Last minute

Als je slechts een aantal weken voor vertrek boekt, is de prijs meestal wat gezakt. Op zulke reizen, last minutes genaamd, proberen ze om de laatste plaatsen op het schip nog vol te krijgen. Vandaar dus de goedkopere hutjes. Ideaal dus voor je budget: een megacruise aan lage prijs. Het enige nadeel misschien is dat de kans kleiner is dat je je hutje zelf mag uitkiezen. Vaak dien je te nemen wat er nog ‘overschiet’ of hutjes van reizigers die geannuleerd hebben.

Buiten seizoen

Een andere manier voor een budgetvriendelijke cruise is om buiten het seizoen te reizen. In de maanden dat de kinderen naar school gaan en bijna iedereen moet werken, dalen de prijzen ook. Als je deze reis combineert met een last minute, dan sla je twee vliegen in een klap.

Themareizen

Al ooit van themareizen gehoord? Er wordt een speciaal thema uitgekozen dat geldt voor de hele cruise, bijvoorbeeld ‘Gezondheid’,’Klassieke muziek’, ‘Familietripjes’ of ‘Singles’. De thema’s spreken telkens een andere groep aan zoals bejaarden, kinderen of een volledige familie en mensen met andere interesses (cultuurliefhebbers,….). Het voordeel is dat zo’n themareis minder mensen tegelijk zal aanspreken dan een algemene reis waardoor de plaatsen vaak minder snel vol en de prijzen lager zullen zijn.

Andere bronnen

Raadpleeg eens andere bronnen zoals het internet, vakantieboeken etc. Vaak worden er op internet services aangeboden die je helpen zoeken naar de goedkoopste vakanties. Meestal kun je kiezen waar je naartoe wilt en in welke periode en dan doet de zoekmachine verder het werk. Heel eenvoudig en tijdsbesparend.

Halsoverkop

Als het je eerste cruise is, lees dan goed wat er allemaal voorzien wordt en wat niet. Er is zoveel keuze op de markt dat je soms halsoverkop het eerste het beste zou boeken. De prijs is niet altijd een richtlijn; soms krijg je meer service voor minder geld, andere keren wordt maar net datgene waarvoor je betaalde aangeboden. Wees dus aandachtig bij het boeken, kijk goed, lees en vraag desnoods meer informatie.

Gerelateerde berichten

admin