Cruises — 19 augustus 2008

Overgeven, verliezen in het casino, te veel geld uitgeven in de tax free shops, een overdosis zon… al deze dingen kunnen je plots overvallen als je op cruisevakantie gaat. Het merendeel van deze zaken heb je natuurlijk niet altijd in de hand. Anderen dan weer wel. Laten we die zaken even op een rijtje zetten en kijken hoe je kleine problemen kunt vermijden.

Geen bagage

Daar sta je dan: te wachten op de luchthaven op je bagage die maar niet komt… Zelf heb je dat natuurlijk niet in de hand, maar je kunt er wel voor zorgen dat je bagage snel gevonden en bezorgd kan worden. Hoe? Steek in ieder koffer een papier met je contactgegevens en ook informatie over het cruiseschip en de reis.

Meld het ook onmiddellijk aan het luchthavenpersoneel en geef tevens een korte beschrijving van de koffers (aantal, kleur…). Als er een website is om verloren bagage na te gaan, noteer die dan ook, samen met het telefoonnummer van de luchthaven.

Breng ook het personeel op het cruiseschip op de hoogte van je bagage. Ze kunnen in contact blijven met de luchthaven en je zo ook op tijd de nodige informatie meedelen. Wat kun je nog doen? Kleding voor een dag of twee in je handbagage steken, samen met de spullen waar je geen twee dagen zonder kunt (laptop, lenzenproduct, make-up, medicatie, tickets enzovoort). Geen extra kleding bij? Geen paniek. Vaak is er extra kleding aan boord die de passagiers in bepaalde situaties voor een paar dagen mogen lenen.

Het schip missen

Je bent beter te vroeg dan te laat op de kaai. Een cruiseschip kan niet zomaar even op je wachten. Zorg er dus voor dat je tijdig aan het schip bent om in te checken en je hut te zoeken en dergelijke.

Ziek

We kunnen allemaal ziek worden, ook op zee. Ervaren reizigers weten dat je moet oppassen met wat je eet en drinkt. Maar dat is vaak niet genoeg. Eén van de belangrijkste dingen die je vakantie ziektekiemenvrij kan houden is je handen wassen. Niet alleen voor en na het eten of een toiletbezoek maar ook tussendoor.

Verzekering

Let op het soort verzekering dat je afsluit als je de cruise boekt. Een annuleringsverzekering en medische (nood)kosten zijn meestal wel inbegrepen, maar medische transportkosten of evacuatiekosten dien je vaak extra te regelen. Let ook op als je naar het buitenland gaat: een ziektekostenverzekering hier is soms niet hetzelfde als eentje in de Verenigde Staten.

Veiligheid

Wees aandachtig in en rond de haven. Het is namelijk een ideale en makkelijke plaats voor dieven om toe te slaan. Blijf steeds in groep, let op je geld en toebehoren en zoek het gevaar niet op. Je wilt toch niet dat je cruise al eindigt voor ze nog moet beginnen, toch?

Gerelateerde berichten

admin