Cruises — 21 augustus 2008

Je kan je wellicht tal van redenen bedenken waarom je je vakantie graag op een cruiseschip zou doorbrengen. Misschien staat een cruisevakantie zelfs hoog op je verlanglijstje van toekomstige reizen. Lees dan zeker eerst onderstaand artikel. Je beseft het misschien (nog) niet, maar er zijn ook heel wat nadelen verbonden aan een cruisevakantie.

Kleine hutten

Een voorbeeld zijn de erg kleine hutten. De kleinste hotelkamer is meestal zelfs nog groter dan een doorsnee hut. Laat die grote reiskoffers dus maar achterwege als je nog een beetje ruimte wilt hebben in je hut.

Geen all-inclusive

Het is je wellicht bekend dat cruisevakanties niet goedkoop zijn. Eens aan boord komen daar trouwens nog tal van extra kosten bovenop. Denk maar aan een wijntje bij de maaltijd, een cocktail aan de bar of een massage. En de prijzen van al die luxe? Die zijn niet min!

Geen toprestaurants

Aangezien de grote cruiseschepen duizenden passagiers tellen, zal het je niet verbazen dat het eten meer weg heeft van een wegrestaurant dan een toprestaurant. Toch zin in meer kwaliteit? Dan kan je, mits het betalen van een toeslag uiteraard, wellicht terecht in één van de optionele restaurants aan boord.

Leeftijdsgenoten

De gemiddelde leeftijd van een cruisepassagier is 50 à 60 jaar. Jongere passagiers zijn dus in de minderheid. Bijgevolg is ook het entertainment meestal afgestemd op de ‘rijpere’ passagier. Zoek op voorhand eens uit welke cruisemaatschappijen zich specifiek op jongeren richten.

Paparazzi

Ben je van plan om op cruise te vertrekken? Bereid je dan al maar voor op ware paparazzitoestanden. Jawel, je leest het goed…Tal van fotografen staan je reeds op te wachten om je van je mooiste kant op plaat te kunnen vastleggen. En om extra geld uit je mouw te kunnen slaan natuurlijk.

Personeel

Ook het personeel zou je wel eens kunnen ergeren. Cruiseschepen wensen vaak uit te pakken met service. Het personeel wordt dan ook vaak getraind in klantvriendelijkheid. Helaas betekent dit in realiteit soms dat er je tot wel vijf keer toe gevraagd wordt of de soep je bevalt.

Dure en oninteressante excursies

Je kan het misschien al raden, ook voor excursies is het bijbetalen geblazen. En vaak is dit niet zomaar een habbekrats. Bovendien zijn dergelijke excursies niet altijd even interessant. Denk maar aan een helse busrit doorheen het plaatselijke landschap of een ellenlang bezoek aan een of andere haven.

Gerelateerde berichten

admin