Autovakanties — 21 augustus 2008

Vertrek je binnenkort op reis naar een heerlijk vakantieland? En ben je van plan er een auto te huren? Wees dan goed voorbereid en lees alvast onderstaande tips.

– Zoek uit of er een minimumleeftijd bestaat om een auto te huren. In sommige landen moet je namelijk minstens 21 jaar zijn.

– Vergelijk, liefst nog op het thuisfront, de prijzen van verschillende autoverhuurbedrijven. Denk eraan dat extra services zoals voltanken, verzekering en belastingen de kosten snel doen oplopen. Hier houd je dus ook best rekening mee bij de keuze van een geschikte autoverhuurder.

– Niet getrouwd maar toch van plan beide met de huurauto te rijden? Zorg er dan voor dat ook beide namen op de huurovereenkomst staan. Dit kan je in pechsituaties heel wat last besparen.

– Zorg ervoor dat je de auto voltankt bij terugbezorging. Zo vermijd je een (dure) toeslag voor benzine en service.

– Doe een grondige inspectie van de auto wanneer je hem ter beschikking krijgt. Verlaat het terrein niet voor je zeker bent dat de auto geen schrammen, blutsen of andere gebreken vertoont. Zo kan men je achteraf niet belasten voor de eventuele schade.

– Kijk voor vertrek ook steeds de bandenspanning na. Het is veel beter rijden als je banden op spanning staan. Bovendien is het ook veiliger.

– Voor je het parkeerterrein verlaat, verken je best eerst de werking van de lichten, ruitenwissers en radio.

– Vraag na wat de meerkost is voor een upgrade. Soms is de meerkost beduidend klein, maar je krijgt er vaak heel wat comfort voor in de plaats.

– Voor lange ritten is leuke muziek erg aangenaam. Vertrouw niet op lokale radiozenders, maar breng gewoon je eigen favoriete cd’s of cassettes mee.

– Voorzie ruime tijd tussen de teruglevering van je huurauto en je terugvlucht. Zo kom je niet in de problemen als de plaatselijke autoverhuurder zijn tijd neemt om je verhuurcontract af te handelen.

– En last but not least: vergeet je rijbewijs en routebeschrijvingen niet.

Gerelateerde berichten

admin