Algemeen — 16 mei 2024
Past een singlereis bij mij, of niet?

Als reisorganisatie weten we maar al te graag dat het maken en boeken van een singlereis zo makkelijk nog niet is. Naast het feit dat het best spannend kan zijn om voor de eerste keer alleen op reis te gaan, sta je er ook alleen voor tijdens het selecteren van een reis, boeken van een reis en moet je alle voorbereidingen zelf treffen. Daar willen we je graag bij helpen door een aantal tips uitgebreid voor je te behandelen. Zo kun je naast natuurlijk een beetje gezonde spanning, alsnog relaxt op reis!

Maar eerst: wat zijn singlereizen?

Singlereizen, ook wel groepsreizen genoemd, zijn georganiseerde vakanties die je boekt bij een reisorganisatie. De meeste reizigers boeken deze groepsreis dan alleen, maar in andere gevallen kan het ook weleens voorkomen dat iemand deze reis boekt met een vriend(in), familielid of zelfs collega! Maar over het algemeen reizen de meeste reizigers alleen.

Vervolgens wordt je bij andere singlereizigers in een groep gegooid. Deze groep blijft gedurende de reisperiode jouw vaste reisgroep. 

Een singlereis kun je boeken bij verschillende reisorganisaties. Een voorbeeld hiervan is Simi Reizen. Simi Reizen biedt georganiseerde single reizen aan voor jongeren onder de 32 jaar. Om mee te gaan op reis moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Het leuke aan een opgestelde doelgroep is dat je weet dat je eigenlijk altijd wel met leeftijdsgenoten te maken hebt en natuurlijk dat alle activiteiten en locaties helemaal zijn afgestemd op jongeren.

Nu ik weet wat een single reis is, hoe kies ik dan een reis uit die bij mij past?

Groepsvakanties zijn er in onwijs veel mogelijkheden. Ten eerste kun je ervoor kiezen om dichtbij huis op vakantie te gaan, maar is het ook mogelijk om naar Azië te vliegen, of zelfs Amerika of Afrika! Daarnaast zit er vaak ook nog wel een verschil in het soort type reis. Ga je voor een echte rondreis of verblijf je liever op een camping? De mogelijkheden zijn er allemaal, maar dan moet je wel eerst weten wat je zoekt!

Het kiezen van een reis wordt onder de vakantiegangers toch vaak als lastig ervaren. Het wordt ze ook niet makkelijk gemaakt met al die opties en mogelijkheden. Je zult dus ook een reis moeten kiezen die echt bij jou past.

We vragen je om de volgende aspecten dan even goed af te wegen:

  • Verre bestemming of niet?
  • Waar slaap ik het liefst?
  • Veel activiteiten of juist meer vrije tijd?
  • Rondreis of vaste locatie?
  • Wat is allemaal inbegrepen?
  • Spreekt de bestemming mij aan?

Het beste is niet om als eerst een bestemming uit te kiezen, want het kan ook zo zijn dat je een bestemming helemaal te gek vindt, maar het programma weer veels te intensief. Neem dus vooral je tijd!

Klaar om te boeken: wat nu?

Als je dan eenmaal een reis hebt uitgekozen die bij jou past, is het tijd om je boeking te plaatsen. Belangrijk is dat je de volledige pagina even goed doorneemt en opzoekt wat er precies allemaal is inbegrepen bij je reis en welke kosten voor eigen rekening kunnen zijn. Bijvoorbeeld:

  • Heb ik een visum nodig of niet?
  • Zijn maaltijden inbegrepen?
  • Heb ik vaccinaties nodig?
  • Is ruimbagage inbegrepen?

Neem hier ook even rustig de tijd voor en neem voor onduidelijkheden gewoon contact op met de reisorganisatie. Zij zijn er immers om, ook voorafgaand de reis, zaakjes soepel te laten verlopen.

Ben je het eens met de voorwaarden? Dan is het tijd om je boeking vast te leggen. Zorg dat je paspoort minimaal 6 maanden voor terugkomst in Nederland nog geldig is en voer je gegevens correct over. Geef eventuele (dieet)wensen door aan de organisatie en dan staat je reis vast!

Geboekt! Nu voorbereiden

Als je dan de reis definitief hebt vastgelegd, is het tijd om je voor te bereiden op de reis. Afhankelijk van de reisorganisatie krijg je vaak overige informatie toegestuurd via de mail of krijg je een inlogcode voor een persoonlijke pagina. Het is belangrijk dat je deze informatie op tijd doorleest. Staat er bijvoorbeeld dat je vaccinaties moet halen of een visum moet regelen, wacht hier dan ook niet te lang mee. 

Zorg er gewoon voor dat je niet voor verrassingen komt te staan. Ook in deze fase kun je bij vragen gerust contact opnemen met de reisorganisatie.

Misschien heb je zelf ook de optie om je medereizigers alvast te ontmoeten voor de reis. Bij Simi Reizen wordt er vaak een groepsapp aangemaakt door een medereiziger, maar bij andere organisaties kan dit verschillen.

Het leuke aan het ontmoeten van je medereizigers is dat de spanning van de singlereizen er al snel vanaf gaat. Vragen kunnen jullie ook sneller met elkaar bespreken en dat gevoel van ‘er alleen voor staan’ is al gauw weg! Vaak zitten er ook reizigers tussen die vaker mee zijn geweest op georganiseerde groepsreizen die er al een stuk meer vanaf weten!

Naarmate je nog dichter bij de reisperiode komt, is het ook belangrijk om je koffer in te pakken. Bij Simi Reizen werken we met handige paklijsten, hierdoor weet je wat er op locatie van je verwacht wordt. Controleer dus ook even of je iets soortgelijks hebt bij de reisorganisatie waar je zelf boekt. Dit kan voor een grote opluchting zorgen.

De reis begint!

Koffer ingepakt en al is het moment eindelijk daar. De singlereizen kunnen van start gaan! Zorg ervoor dat je op tijd aankomt op de plek waar je hebt afgesproken. Voor bussen kunnen dit stations zijn en voor vluchten zijn dit vliegvelden. Spreek gezamenlijk af met elkaar om samen dit traject te doorlopen. Zorg er wel echt voor dat je op tijd aanwezig bent. Dat betekent dus minimaal 3 uur van tevoren op het vliegveld zijn, ook al klinkt het overdreven en zul je waarschijnlijk alsnog een tijdje moeten wachten, neem het risico niet!

Aankomst op reisbestemming

Eenmaal aangekomen op de bestemming raden we het aan om vooral goed op de gids te letten. Doe wat hij/zij zegt en volg adviezen op. Ga ook niet gelijk teveel doen of gelijk slecht eten/veel alcohol drinken.

Afhankelijk van de reisbestemming kan het zijn dat je lichaam heel erg moet wennen aan het nieuwe klimaat en buitenlands eten. Drink dus voldoende water en pak zeker de eerste dag van de reis voldoende rust voor jezelf. Daarna volg je het programma zoals beschreven gewoon op en staat er alleen nog maar een onvergetelijke reis op je te wachten!

Past een singlereis bij mij of niet?

Aan de hand van dit artikel kun je al een beetje bepalen of meegaan op een van de vele singlereizen iets voor jou is. Twijfel je alsnog, denk er dan nog maar even over na of begin met een kleine reis die dichtbij huis is. De kans is groot dat je het toch wel naar je zin gaat hebben, ongeacht welke bestemming je ook uitkiest! 

Neem gewoon de tijd tijdens het boeken van de reis, maar ook tijdens de reis zelf. Luister goed naar wat er van je gevraagd wordt en maak dingen bespreekbaar als je er even niet uitkomt. Gelukkig ben je tijdens een groepsreis niet alleen en zijn er genoeg andere reizigers en een behulpzame gids die je graag helpen!

Gerelateerde berichten

admin