Autovakanties — 08 september 2008

De auto inpakken voor een vakantie met het hele gezin is erg gemakkelijk als je een over een luxueuze camper beschikt. Maar zo’n kampeerauto is helaas niet voor iedereen weggelegd. De meeste gezinnen moeten alles in een kleine auto gepropt krijgen. Met volgend zesstappenplan is het echter zo gepiept!

1. Pak niet te veel in

Op de meeste plaatsen waar je naartoe zult gaan zul je wel een wasmachine ter beschikking hebben. Vaak is het dus niet nodig een hele karrenvracht kleding mee te sleuren. Gebruik de slaap- of speeltijd van je kinderen op vakantie om de was te doen. Beperk ook de zware kleding die je meeneemt.

2. Wie is het meest georganiseerd?

Kies de persoon die het meest georganiseerd te werk gaat om de auto in te laden. Het inladen van de auto is bij veel koppels een bron van ruzie. Een van de twee zal uiteindelijk moeten toegeven dat de ander beter is in het inladen van de auto. De ander kan dan de bagage naar de auto dragen.

3. Neem niet te veel speelgoed mee

Gebruik plastieken zakjes en laat ieder kind een ervan vullen met zijn favoriete speeltjes, boeken en knuffels. Ze hebben lang niet al hun speelgoed nodig in de auto! Zet het zakje voor de zitplaats van het kind.

4. Maak extra ruimte

Denk er eens over een dakrek, dakkoffer of kar te kopen om zo meer bagageruimte te creëren. Probeer er de grotere dingen in in te laden, zodat die alvast je zicht niet belemmeren. Koffers, fietsen, kinderwagens en andere grote dingen houd je best buiten de auto.

5. Gebruik ook de onzichtbare ruimte

Maak gebruik van de ruimte onder je zetels om dekentjes, medicijnkoffertjes, kussens, handdoeken of andere kleine dingen op te slaan. In de vakjes aan de zijkant van je auto en kun je snacks steken.

6. Plan op voorhand

Leg voordat je met het inladen begint alle koffers en andere spullen op het gazon en plan hoe je het gaat inladen. Beschouw het als een logische puzzel en geef op tijd toe dat iets niet gaat werken. Begin opnieuw als het nodig is. Berg de belangrijkste spullen op in een plaats die gemakkelijk bereikbaar is.

Gerelateerde berichten

admin