Citytrip Amsterdam — 18 november 2008

Amsterdam is zonder enige twijfel dé shopbestemming van Nederland. Iedereen vindt er wel iets naar zijn zin. Er zijn heel wat verschillende buurten die ieder hun eigen persoonlijkheid hebben. Hier vind je alvast de tien beste winkelbuurten, als je de beroemde openluchtmarkten niet meerekent tenminste.

De Negen Straatjes

De Negen Straatjes zorgen voor een unieke winkelervaring in Amsterdam, niet alleen door zijn pittoreske locatie bij de Heren-, Keizers- en Prinsengracht, maar ook voor zijn originele en verscheiden winkelaanbod. De prachtige kasseienstraatjes vol designerboetieks, gezellige cafés, tweedehandswinkels trekken dan ook heel wat volk aan.

Utrechtsestraat

De Utrechtstetraat lijkt een stuk kleiner dan de Negen Straatjes of de gekke Kalverstaat, maar heeft een aanbod boetieks en gespecialiseerde winkels dat groot genoeg om je een paar uur zoet te houden. Naast de vele aantrekkelijke winkeltjes, vind je er ook een hoop fantastische eetgelegenheden.

P.C. Hooftstraat

De mini ‘Fifth Avenue’ van Amsterdam, gelegen in het museumkwartier. Je vindt er de meest luxueuze winkels, van Chanel over Hermes en Gucci tot Louis Vuitton. Verder ook juwelenzaken met ronkende namen als Cartier en Chopard.

Oud Zuid

Wie in de wijk Oud Zuid verder kijkt dan de P.C. Hooftstraat, zal schitterende kleding-, accessoire- en cadeauwinkels ontdekken. In de Van Baerlestraat zijn de chiquere namen als Pauw en Vanila gevestigd. Op de Beethovenstraat aan de oostelijke zijde, liggen verschillende kledingwinkels voor mannen, vrouwen of kinderen. Mis ook de Cornelis Schuystraat en zijn trendy boetieks niet.

De Jordaan

In de smalle straatjes van de Boheemse buurt Jordaan kan je gerust een hele namiddag verdwalen. Je zal er hippe tweedehandswinkels, artiestenstudio’s, kleine boetieks en galerijen tegenkomen. Ga door naar de drukke Haarlemmerstraat voor meer kledingwinkels en eetgelegenheden.

Spiegelkwartier

Bij de lieflijke Spiegelgracht en de smalle kasseistraat Nieuwe Spiegelstraat, ten noorden van het Rijksmuseum, vind je de een na de andere antiekwinkel met kunst, antiek, boeken, drukwerken en Delfts blauw. Op de Kerksstraat die ermee kruist, liggen een galerijen.

Dam

De Dam is erg druk en toeristisch, maar de buurt rond het plein is wel een winkelparadijs. Een absolute aanrader is de Bijenkorf, de grootste vestiging van het beroemde Nederlandse warenhuis. Vlakbij ligt ook het winkelcentrum Magna Plaza (achter het Koninklijk Paleis), dat zeven dagen per week open is. Blijf weg van de dure souvenirwinkeltjes op de Damrak.

Leidsestraat

Op de drukke Leidsestraat vind je toeristische en veel te dure souvenirwinkels, nachtwinkels en fastfoodketens naast chiquere kledings- en schoenenzaken als Camper.

Kalverstraat

Deze voetgangersstraat, de aanpalende en het winkelcentrum Kalvertoren bieden een mix van de gewone kledingwinkels, Nederlandse winkels als Hema en een erg duur en chique warenhuis, Maison de Bonneterie.

KNSM-eiland

KNSM-eiland is een woonwijk in het oostelijk havengebied. Op zoek naar moderne spulletjes en design? Neem dan zeker eens de tram naar deze buurt vol oude opslagplaatsen.

Gerelateerde berichten

admin