Citytrip Amsterdam — 01 december 2008

Als hoofdstad van Nederland is Amsterdam een heel aantal musea rijk, zowel grote als kleine. Hier vind je een overzicht.

Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is het grootste museum van Nederland. In meer dan 200 zalen krijg je een schitterend overzicht van Nederlandse historische kunstwerken voorgeschoteld. Ieder jaar reikt het museum meer dan een miljoen bezoekers aan. Het museum is in het bezit van veel schilderijen uit de Nederlandse Gouden Eeuw, de 17de eeuw. Er hangen onder meer werken van Johannes Vermeer, Jan Steen, Frans Hals. Een van de topwerken in de collectie is de Nachtwacht van Rembrandt.

Sexmuseum

Het Sexmuseum in Amsterdam is het oudste museum over seks ter wereld. De collectie, ondergebracht in een 17de-eeuws pand op de Damrak, bevat onder meer erotische beelden, schilderijen, foto’s, opnames en objecten

Hermitage Amsterdam

De Hermitage is natuurlijk het wereldberoemde museum in Sint-Petersburg. Hermitage Amsterdam is een dochtermuseum van het Russische museum. In 2009 zou het volledige museum zijn deuren openen.

Hash Marihuana & Hemp Museum

Waar anders zal je een cannabismuseum aantreffen dan in Amsterdam? Het kleine maar leerrijke museum is volledig gewijd aan het gebruik van de cannabisplant door de eeuwen heen. Want velen vergeten dat de plant niet alleen als genotsmiddel gebruikt wordt, maar ook tal van nuttige gebruikswijzen kent.

NEMO

Het NEMO-gebouw heeft de vorm van een schip, maar herbergt eigenlijk het boeiende en en interactieve wetenschaps- en technologiemuseum van Amsterdam.

Verzetsmuseum

Het Verzetsmuseum is gewijd aan het Nederlandse verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. De inval van de Nazi’s en het verzet van het volk via spionage en sabotage worden terug tot leven gebracht met originele radio-uitzendingen, in die tijd verboden krantjes, geheime radiozenders en illegale identiteitspapieren .

Nederlands Scheepvaartmuseum

Nederland heeft een lange en interessante scheepvaartgeschiedenis, waarvan je een mooi overzicht krijgt in het Scheepvaartmuseum. Tot de collectie behoren schaalmodellen, schilderijen, wereldkaarten en wapens, naast enkele schepen. Het Scheepvaartmuseum is nog tot 2010 gesloten wegens een verbouwing.

Rembrandthuis

Dit museum is gevestigd in de woning waarin Rembrandt van Rijn, een van Nederlands beroemdste schilders, een aantal jaar verbleef. De collectie bevat een heleboel tekeningen, landschappen, zelfportretten en schetsen van de schilder.

Van Goghmuseum

In dit museum vind je het grootste aantal schilderijen van Vincent van Gogh ter wereld, waaronder De Aardappeleters. Een must-see voor elke kunstliefhebber dus.

Gerelateerde berichten

admin