Citytrip Amsterdam — 06 januari 2009

Als je een citytrip naar Amsterdam maakt, moet je minstens een of twee van de boeiende musea gezien hebben. Maar bij sommige zul je langer over een bezoek doen dan bij andere. Het Rijksmuseum krijg je bijvoorbeeld nooit in meer dan een uur gezien. Als je tijd tekort komt, kan je er altijd voor kiezen een van de volgende musea, die je in minder dan een uurtje gezien krijgt, te bezoeken.

Anne Frankhuis

Het Anne Frankhuis is een van de belangrijkste en populairste musea van Amsterdam, maar erg groot is het niet. Een erg pakkende ervaring in minder dan een uurtje tijd.

Rembrandthuis

In dit museum piep je eens binnen in het leven van een van de bekendste Nederlandse artiesten, Rembrandt van Rijn. Hoewel Rembrandt niet in Amsterdam geboren was, bracht hij er toch een groot deel van zijn leven door, om precies te zijn van 1639 tot 1658. In zijn voormalige woning kan je een verzameling kunstwerken, schetsen en eigendommen van de Nederlandse meester bewonderen.

Museum van Loon

Het Museum van Loon is een voormalige woning van een aristocratische familie. Patriarch Willem van Loon was een van de stichters van de Vereenigde Oost-Indische Compagnie in het begin van de 17de eeuw. De woning aan het kanaal bleef in de familie tot 1970. Toen opende het huis met zijn verbluffende collectie antiek en familieportretten zijn deuren voor het publiek.

Tassenmuseum Hendrikje

Tassenmuseum Hendrikje is een museum voor tassen en portefeuilles. Het werd vernoemd naar de stichtster Hendrikje Ooms. Je kan er meer dan 3500 tassen, portefeuilles en accessoires van de middeleeuwen tot het heden bewonderen. Maar ook de villa zelf met zijn gerestaureerde zolderschilderingen en decor zijn de moeite waard.

Museum Willet-Holthuysen

Deze villa dateert van 1658 en werd vernoemd naar zijn laatste bewoner, Abraham Willet en zijn vrouw Louisa Holthuysen, die het huis en al haar bezittingen in 1895 aan de stad naliet. De kamers zijn mooi gerestaureerd en in de Franse tuin krijg je een mooi beeld van hoe de aristocratische families in hun tijd leefden.

Gerelateerde berichten

admin