Citytrip Amsterdam — 02 februari 2009

Amsterdam, dat staat voor Nederlandse gezelligheid. En waar vind je die beter dan op een van de bekende lokale markten?

Albert Cuypmarkt

Zonder twijfel de bekendste markt van Amsterdam. Op de meer dan 100 jaar oude openluchtmarkt vind je meer dan 300 verkopers die fruit, groenten, vis, vlees, kruiden, kaas, bloemen, kleding, juwelen, schoenen, linnengoed, cosmetica en nog veel meer verkopen. Met andere woorden, wat je ook nodig hebt, je vindt het hier.

Locatie: Albert Cuypstraat

Bloemenmarkt

De beroemde drijvende bloemenmarkt van Amsterdam is enig in zijn soort. Dat komt doordat de bloemenwinkels gevestigd zijn op schuiten die in het water liggen. De Bloemenmarkt heeft een lange geschiedenis, hij bestaat al sinds 1862. Vooral toeristen kijken zich hier de ogen uit hun lijf. De markt is zeven dagen op zeven geopend.

Locatie: Singel, tussen Koningsplein en Muntplein

Waterloopleinmarkt

De grootste vlooienmarkt in Amsterdam. Tweedehands kleding, antieke meubels en tapijten, Afrikaanse tamtams en pure rommel, iedereen kan hier wel een schat vinden. Onderhandel zeker over de prijs!

Locatie: Waterlooplein

Boekenmarkt Spui

Bibliofielen zijn op de Boekenmarkt aan het Spui volledig op hun plaats. Literatuur, poëzie, kunst, geschiedenis, psychologie en geografie, het aanbod is erg groot. De Boekenmarkt vindt iedere vrijdag plaats.

Locatie: Spui, tussen Kalverstraat en Nieuwezijds Voorburgwal

Noordermarkt Vlooienmarkt

Op maandagochtend moet je voor tweedehands kledij en vintage spulletjes op de Noordermarkt zijn.

Locatie: Noordermarkt

Antiek Nieuwmarkt

Op deze populaire antiek- en vlooienmarkt kan je iedere zondag terecht voor de beste koopjes.

Locatie: Nieuwmarkt

Boerenmarkt Noordermarkt

Op de Noordermarkt vindt een van de populaire biologische markten van Amsterdam plaats. De koopwaar bestaat uit verse groenten en fruit, vlees en kaas, biologisch brood, gebak en koekjes, en nog veel meer. Deze kleurrijke markt is een must als je op zaterdag in de buurt de Jordaan bent.

Locatie: Noordermarkt

Boerenmarkt Nieuwmarkt

De Boerenmarkt is net als de markt op de Noordermarkt een biologische markt. De producten die er verkocht worden zijn gelijkaardig, al lijkt deze markt een beetje groter. De markt vindt iedere zaterdag plaats.

Locatie: Nieuwmarkt

Spui Kunstmarkt

Op de Kunstmarkt op het Spui stellen meer dan 25 professionele artiesten hun werk tentoon. Dat kunnen allerhande verschillende kunstwerken zijn.

Locatie: Spui, tussen Kalverstraat en Nieuwezijds Voorburgwal

Thorbeckeplein Moderne Kunstmarkt

Wie meer houdt van abstracte of moderne kunst, zal zeker zijn gading vinden op de markt op het Thorbeckeplein.

Locatie: Thorbeckeplein, tussen Rembrandtplein en Herengracht

Gerelateerde berichten

admin