Kamperen — 23 februari 2009

Of je nu een ervaren kampeerder bent of niet, houd altijd in je achterhoofd dat je je ook op de camping aan bepaalde regels moet houden. Je aan de kampeeretiquette houden is eigenlijk een vorm van elementaire beleefdheid.

– Toon respect voor de andere kampeerders. Wandel niet over hun kampeerplek, maar wandel er rond. Wees niet te luidruchtig en laat je kinderen in de speeltuin van de camping spelen.

– Praat niet te luid na 9 uur ’s avonds en zet de radio zachter. Geluid draagt verder dan jij waarschijnlijk kan inschatten.

– Pak alles in wat je uitpakte. Een goede regel is je kampeerplek netter achter te laten dan die was toen je eraan kwam. Recycleer zoveel mogelijk.

– Als je een hond hebt, houd hem dan aan de leiband en ruim zijn uitwerpselen altijd meteen op. Maar bind hem niet aan een boom om hem vervolgens onbewaakt achter te laten. Hij zal dan waarschijnlijk blaffen naar vreemden, gaten graven en je medekampeerders irriteren.

– Hak geen takken van bomen om als hout voor je kampvuur te gebruiken. Draag zorg voor de natuur.

– Houd de sanitaire faciliteiten op de camping proper.

– Doe je afwas niet in meertjes of riviertjes. Je afwaswater mag je niet in het natuurwater dumpen, en zeker niet op de grond.

Respecteer de regels die op de camping gelden, ook als je ze niet begrijpt. De regels zijn opgesteld om de rechten van de kampeerders, het kampeerterrein en de natuur te beschermen en respecteren.

Gerelateerde berichten

admin