Citytrip Amsterdam — 09 maart 2009

Amsterdam is een groene stad, met niet alleen veel fietsers en een uitstekend openbaar vervoer-netwerk, maar ook tal van parken en tuinen midden in de stad. Een overzicht.

Hortus Botanicus (Botanische Tuinen)

De Hortus Botanicus werd meer dan 300 jaar geleden aangelegd als een kruidentuin voor dokters en apothekers. De schepen van de Britse Oost-Indische compagnie keerden terug vol exotische zaden en planten van verre landen. Vandaag vind je in de tuinen planten van over de hele wereld, waarvan er vele in een van de serres staan. De medicinale kruidentuin is een trekpleister voor studenten.
Plantage Middenlaan 2

Vondelpark

Het Vondelpark, het bekendste park van Amsterdam, is genoemd naar de dichter en toneelschrijver Joost van den Vondel. Het is de ideale plaats voor een rustige wandeling. Het park is populair bij zowel toeristen als echte Amsterdammers. In de zomer is er altijd wel iets te doen, waaronder een openlucht-theater op zondagen. Daarnaast vind je er een hoop straatartiesten, jongleurs en straatmuzikanten.
Ten zuidwesten van het Leidseplein

Amsterdamse Bos

Dit 900 hectare grote park werd aangelegd in de jaren ’30. Er groeien zowel bomen van Nederlandse oorsprong als bomen van overal ter wereld. Insecten, kleine dieren, vogels en watervogels hebben er een ideale woonplaats gevonden. Amsterdammers komen graag in het bos, want er zijn een heleboel sportfaciliteiten. Zo kan je er onder meer fietsen, wandelen, paardrijden, vissen, zwemmen, roeien en zeilen. Het Bosmuseum vertelt het verhaal van de creatie van het bos. Het is dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur. Een deel van het park, het Kersenbloesempark, is erg pittoresk. De 400 bloeiende kersenbomen staan symbool voor de banden tussen Japan en Nederland.
Nieuwe Kalfjeslaan, Amstelveen

Park Artis

Dit weelderige groene park biedt plaats aan meertjes, standbeelden en kronkelende paadjes. Je vindt er ook de wereldberoemde Zoo van Amsterdam, die gesticht werd in 1838 en meer dan 6000 dieren huisvest.
Plantage Kerklaan 38-40

Sarphatipark

Dit kleine park in Engelse stijl werd aangelegd op het einde van de 19de eeuw. Het werd genoemd naar Samuel Sarphati, die verantwoordelijk was voor veel sociale projecten in de buurt.
Ten zuiden van Albert Cuypstraat

Oosterpark

Het Oosterpark ligt naast het Tropenmuseum. Het is een groen park in Engelse landschapsstijl dat ontstond omstreeks 1880. De grote vijver met eilandje is een van de trekpleisters.
Linnaeusstraat

Amstelpark

Aan de oevers van de Amstel gelegen, is dit park de ideale plek om van een picknick te genieten of een fietstochtje te maken langs een van de vele fietspaden.
Amsterdam-Zuid

Rembrandtpark

Het Rembrandtpark, genoemd naar de beroemde schilder Rembrandt van Rijn, is een van de grootste groene longen van Amsterdam. Het is erg geliefd bij wandelaars en joggers.
Amsterdam-West

Gerelateerde berichten

admin