Citytrip Amsterdam — 08 juni 2009

Amsterdam ’s avonds is iets totaal anders dan Amsterdam overdag. De stad is een van de beste ‘partysteden’ van Europa.

De levendigste uitgaansbuurt in Amsterdam is de buurt rond het Leidseplein. Daar liggen een hoop cafés, restaurants, bioscopen en het casino op het Max Euweplein. Een andere drukke uitgaansbuurt is het Rembrandtplein. Dit plein wordt omringd door tientallen clubs en cafés. Ook de oude buurt van de Jordaan is een leuke uitgaansbuurt. Amsterdamse clubs zijn doorgaans open tot een uur of 4 of 5 ’s morgens.

Concertzalen als Melkweg en Paradiso bieden een gevarieerd programma met de beste namen uit rock, pop, rap, dance en wereldmuziek aan. Verder zijn er nog een heleboel andere clubs en kleinere zalen waar regelmatig leuke optredens plaatsvinden. Liefhebbers van klassieke muziek moeten absoluut eens een concert in het Concertgebouw meepikken. Daarnaast is jazz ook erg populair, Amsterdam heeft een aantal erg goede jazzclubs, zoals Bimhuis en Bourbon Street Jazz Blues Club.

De Walletjes of De Wallen van Amsterdam, de rosse buurt, is wereldberoemd. Je zult er dan ook massa’s toeristen tegenkomen. Zeker een bezoekje waard als je eens een andere kant van de Nederlandse hoofdstad wilt leren kennen!

Softdrugs zijn in Nederland toegelaten voor mensen die ouder zijn dan 18. Je kunt ze kopen in de zogenaamde coffeeshops, die zijn uitgegroeid tot een echte Amsterdamse attractie. De verkoop van softdrugs wordt zo gecontroleerd.

Gerelateerde berichten

admin