Citytrip Amsterdam — 18 augustus 2009

Heb je je euro’s de eerste dag van je citytrip er al doorheen gejaagd of houd je het gewoon liever goedkoop? Goed nieuws dan, want in de Nederlandse hoofdstad kun je ook volledig gratis een enorm leuke tijd beleven. Voor de volgende activiteiten en bezienswaardigheden hoef je bijvoorbeeld niet te betalen.

Maak een wandeling langs de grachten

De grachten van Amsterdam zijn wereldberoemd. Een topattractie dus, en volledig gratis. Langs de grachten staan prachtige oude herenhuizen, eigenlijk kun je hier een paar van de mooiste architecturale parels van de Nederlandse hoofdstad bewonderen. Je kunt zelfs twee keer zo’n wandeling maken, een keer overdag en een keer ’s avonds, wanneer de grachten in een mysterieuze sfeer baden.

Kom tot rust in het Begijnhof

Ontsnap aan de drukte van de stad en spring eens binnen in het magnifieke Begijnhof. Dit is een kleine tuin, omgeven door schattige 14de-eeuwse huisjes, waaronder het oudste huisje van Amsterdam, dat dateert van 1420. Het is hier zo rustig en vredig dat je zelfs geen geluiden hoort van buiten.

Schuil voor de regen in de Schuttersgalerij

In deze glazen wandelgalerij ligt tussen de Kalverstraat en het Begijnhof kun je een 15-tal 17de-eeuwse schuttersstukken bewonderen, helemaal gratis. De galerij wordt uitgebaat door het Amsterdams Historisch Museum.

Bezoek de Hollandsche Manège

De 19de-eeuwse Hollandsche Manège werd gebaseerd op de Spaanse rijschool in Wenen. Je kunt er iets drinken of gewoon genieten van het spectaculaire gebouw.

Wandel door het Vondelpark

Het bekendste stadspark van Amsterdam is op een zonnige ideaal voor een gezellige picknick. Je kunt je er ook gewoon neerzetten om alle mensen die langskomen te bekijken.

Maak een gratis boottochtje

Maak een gratis boottochtje op het IJ, de rivier die het stadscentrum en Noord-Amsterdam met elkaar verbindt. Het gratis tochtje duurt slechts 5 minuten, maar je wordt wel getrakteerd op een prachtig uitzicht over de oevers van Amsterdam.

Ga naar de brug van de 15 bruggen

Van de brug op het kruispunt van de Reguliersgracht met de Herengracht heb je een mooi uitzicht over maar liefst 14 bruggen. De 15de is de brug waar jij op staat.

Ontsnap aan de drukte in de tuin van het Rijksmuseum

Een van de minder bekende bezienswaardigheden van Amsterdam is de tuin van het Begijnhof. In deze aantrekkelijke tuin vind je naast zorgvuldig onderhouden bloembedden en fonteinen ook ruïnes van oude Nederlandse gebouwen terug.

Leer over de architectuur van Amsterdam in de Zuiderkerk

In de 17de-eeuwse Zuiderkerk kun je een tentoonstelling over hoe de Nederlandse hoofdstad in de loop der eeuwen veranderd is. Maquettes, foto’s, tekeningen illustreren de evolutie die de stad heeft doorgemaakt.

Bezoek het smalste huis ter wereld

Het smalste huis ter wereld staat in Amsterdam op de Singel nr. 7. Het is slechts 1 meter breed, niet veel breder dan de voordeur!

Gerelateerde berichten

admin