Citytrip Amsterdam — 17 september 2009

Amsterdam is een stad die net als Venetië te midden van water gesticht werd. Nog steeds kan je de Nederlandse hoofdstad niet los zien van water. De Amsterdamse grachten zijn wereldberoemd. Om iedere hoek zie je wel een gracht liggen. Amsterdam heeft 165 grachten, wat meer is dan Venetië.

Volgens de legende werd Amsterdam gesticht door een paar vissers en een zeezieke hond. De hond zou van het schip gesprongen zijn om zijn maag te legen en de twee vissers werden de stichters van Amsterdam. De realiteit zal er waarschijnlijk wat minder romantisch uitgezien hebben. Amsterdam is eigenlijk ontstaan uit een nederzetting aan de Amstel die afgedamd werd. Het plaatsje kreeg de naam Aemstelledamme.

Amsterdam is een levendige, bloeiende stad en een toeristische trekpleister, een echte wereldstad als het ware. De stad heeft meer dan 1,5 miljoen inwoners. Amsterdam staat bekend als een tolerante stad. Er wonen tientallen culturen samen, die ieder hun eigen invloed hebben op de Nederlandse hoofdstad.

Toeristen komen naar Amsterdam voor de prachtige musea zoals het Rijksmuseum of het Van Gogh Museum, maar ook voor de het prachtige, grote historische centrum, de typische buurten en de Hollandse gezelligheid. In de zomer relaxen zowel Amsterdammers als toeristen graag in het Vondelpark.

Als je Amsterdam echt wilt ervaren, maak dan een boottocht over de Amsterdamse grachten, dwaal rond in de mooiste buurten, zoals de Jordaan, of huur een fiets om door de stad te rijden zoals de Amsterdammers dat zelf doen!

Gerelateerde berichten

admin