Cruises — 06 oktober 2009

Als je dolgraag een cruise wilt maken, maar ervan overtuigd bent dat dit voor jou onbetaalbaar is, geef je hoop dan toch nog niet meteen op. Je zou het wel eens bij het verkeerde eind kunnen hebben.

Als je een cruise boekt, kun je van een ding zeker zijn: je betaalt een basisprijs voor voedsel, accommodatie, activiteiten aan boord en entertainment. Eigenlijk kun je bij een cruise dus spreken van een all-inclusive vakantie.

Voordat je vertrekt

Bezoek regelmatig websites met last minute-aanbiedingen voor cruises. Als je zo’n cruise boekt, kun je niet verwachten dat je de beste kajuit krijgt op het beste dek,maar je kunt wel tegen een fikse korting op cruise met een van de beste schepen ter wereld.

Om een idee te krijgen van hoeveel een cruise zal kosten, kun je best een gespecialiseerde website bezoeken waar je prijzen van verschillende cruises met elkaar kunt vergelijken.

Kies eventueel voor een korte cruise. Een cruise van een week zal al heel wat minder kosten dan een cruise voor drie weken.

Ga in het dalseizoen. De prijzen van cruises kunnen variëren van week tot week.

Kies, indien mogelijk, een cruise die vertrekt in een haven bij je in de buurt. Op die manier bespaar je op de verplaatsingskosten tot daar.

Kies een hut op een lager dek. Hoe hoger je zit, hoe meer je meestal betaalt.

Aan boord

Drink met mate. Vaak worden alcoholische drankjes en frisdranken op je rekening gezet, terwijl koffie en thee gratis zijn. Profiteer daar dus van.

Kies je uitstapjes zorgvuldig. Cruisemaatschappijen durven voor sommige uitstapjes aan land erg veel geld te vragen.

Vermijd telefoontjes en internetgebruik aan boord. Ook hieruit proberen cruisemaatschappijen vaak veel geld te slaan.

Gerelateerde berichten

admin