Citytrip Amsterdam — 21 maart 2011

De walletjes, coffeeshops, uitgaansbuurten… bij Amsterdam denken velen niet meteen aan een kindvriendelijke stad. Dat terwijl de Nederlandse hoofdstad heel wat te bieden heeft voor families met kinderen! Hier vind je een paar activiteiten om inspiratie op te doen voor je uitstap met de kinderen.

Maak een boottocht op de grachten

Welk kind vindt het nu niet leuk om een boottochtje te maken? De hoge huizen, oude bruggen en de haven zullen de kinderen op de boot een paar uren zoet houden.

Bezoek een museum

Verschillende Amsterdamse musea bieden activiteiten aan die speciaal zijn afgestemd op kinderen. Een paar aanraders van musea met een kinderprogramma zijn:
Rijksmuseum: in het Rijksmuseum kunnen kinderen een workshop volgen terwijl de ouders zich vergapen aan de meesterwerken die er te bewonderen zijn. Daarnaast zijn er ook interactieve familierondleidingen, waar iedereen iets aan heeft! Of waarom niet kiezen voor een speurtocht of een kinderaudiotour?
Van Gogh Museum: Audiotours, workshops en speurtochten zorgen ervoor dat ook kinderen de Nederlandse schilder leren kennen.
NEMO: de doelgroep van dit doemuseum over wetenschap en technologie bestaat uit kinderen van 6 tot 16 jaar. Hier zullen ze zich niet snel vervelen!
Scheepsvaartmuseum: Een eeuwenoud schip beklimmen en je laten onderdompelen in de roemruchte geschiedenis van de Nederlandse scheepvaart? In Amsterdam is het allemaal mogelijk!
Joods Historisch Museum: Het Joods Historisch Museum in Amsterdam heeft een kindermuseum waarin de kinderen zich kunnen uitleven in een atelier. Er worden ook verschillende kinderevenementen georganiseerd.
Tropenmuseum: Ook het Tropenmuseum heeft een apart kindermuseum: het Tropenmuseum Junior. Hier vinden tentoonstellingen voor kinderen plaats. Kinderen kunnen ook deelnemen aan een van de speurtochten.

Speel in een parken of speeltuin

De Parken van Amsterdam zijn ideale plekken om je kinderen te laten ravotten. Hier kunnen ze hun energie zeker kwijt, terwijl jij van de omgeving geniet. In het Vondelpark vind je zelfs een groot plonsbad.

Verken Artis

Artis is de dierentuin van Amsterdam. Je kan er honderden dieren bewonderen: olifanten, jaguars, lama’s, apen, alpaca’s, wasberen. Kinderen zullen er ogen tekort komen!

Gerelateerde berichten

admin